«ΞΥΠΝΗΣΕ» ΚΑΙ ΒΡΥΧΑΤΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 600.000 ΧΡΟΝΙΑ! Το μεγαλύτερο ηφαίστειο του κόσμου απειλεί να μετατρέψει σε Πομπηϊα τον Μισισιπή- Τρέμουν οι επιστήμονες (ΒΙΝΤΕΟ)


Το υπερηφαίστειο εκρήγνυται καταστροφικά κάθε 600.000 χρόνιαΓια το υπερηφαίστειο yellowstone, έχουν γραφτεί άπειρα άρθρα. Εδώ και 3 -4 μέρες το ηφαίστειο, που βρίσκεται στις Β/Δ ΗΠΑ, έχει εμφανίσει περίεργη γεωλογική δραστηριότητα.
Είναι έτοιμο να σκάσει ή οι γεωλογικές αλλαγές οφείλονται στη διάβρωση από τις βροχές; Το θέμα είναι υπό έρευνα.
Η καλντέρα του Yellowstone National Park, καλύπτει 40-60χιλιόμετρα και είναι ένας αρχαίος κρατήρας που διαμορφώθηκε μετά από την τελευταία μεγάλη έκρηξη, περίπου 640.000 χρόνια πριν. Το ηφαίστειο έδωσε μεγάλες εκρήξεις, χίλιες φορές πιο ισχυρές από την έκρηξη του 1980 του ηφαιστείου της Αγίας Ελένης -μεταξύ των οποίων 3 τα τελευταία 2,1 εκατομμύρια χρόνια.
Περίπου 600.000 χρόνια πριν, έγινε μια κολοσσιαία έκρηξη που εξερράγη με τέτοια βία που άφησε ένα στρώμα στάχτης σχεδόν 3 μέτρων που κάλυψε μία έκταση 1000 μιλίων σκοτώνοντας τη ζωή σχεδόν σε όλη την περιοχή του Μισισιπή που βρίσκεται δυτικά των Ηνωμένων Πολιτειών.
Σύγχρονες γεωλογικές έρευνες έχουν δείξει ότι αυτό το υπερηφαίστειο εκρήγνυται καταστροφικά κάθε 600.000 χρόνια, και για το λόγο αυτό οι γηγενείς Ινδιάνοι την ονόμασαν «γη των κακών πνευμάτων» .

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο