ΕΚΤΑΚΤΗ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΗΣΗ ΜΕΤΕΩΡΟΛΟΓΩΝ | ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΜΕ ΧΙΟΝΙΑ !!



Όχι δεν πρόκειται για πλάκα !!...
Προειδοποιούν μετεωρολόγοι και μοντέλα πρόγνωσης καιρού αλλά και προγνωστικά στοιχεία του Greek-Weather.Org για κύμα χιονιά προς τις μέρες της παρέλασης της Εθνικής μας εορτής που είναι στις 28 Οκτωβρίου !!

Σύμφωνα με αποκλειστικά στοιχεία προβλέπεται μία μεγάλη ψυχρή εισβολή που θα επηρεάσει τα Βαλκάνια, την Ελλάδα και την Τουρκία, μετά τις 25-26 Οκτωβρίου και προς τα τέλη του μήνα, η οποία θα συνδυαστεί και με πυκνά χιόνια ακόμα και σε ημιορεινές περιοχές της βόρειας Ελλάδας.

Μάλιστα οι θερμοκρασίες θα είναι ιδιαίτερα χαμηλές για την εποχή αν έρθει αυτή η ψυχρή εισβολή, φτάνοντας ακόμα και σε παραθαλάσσιες περιοχές τους μονοψήφιους αριθμούς ακόμα και τα μεσημέρια, ενώ σε πιο ορεινά τμήματα ίσως έχουμε και παγετό.

Σε περίπτωση που έρθει αυτή η ψυχρή εισβολή, χιόνια θα πέσουν ως και στα 700-800 μέτρα υψόμετρο, σε Θράκη, Μακεδονία και Ήπειρο, ενώ θα χιονίσει και σε ορεινές περιοχές της Θεσσαλίας και στα βουνά της κεντρικής Ελλάδας, ενώ στα πεδινά και τα παραθαλάσσια μάλλον θα σημειώνονται ισχυρές καταιγίδες.

Τέλος το Greek-Weather.Org τονίζει πως το ενδεχόμενο μίας τέτοιας ψυχρής εισβολής αγγίζει το ποσοστό ακόμα και του 70-75% για να βγει αληθινή και να έρθει στα τέλη του μήνα που διανύουμε ενώ συμπληρώνει το μεγάλο site καιρού, πως ενδεχομένως μέσα τον Νοέμβριο να έχουμε άλλες 2 με 3 αντίστοιχες ψυχρές εισβολές με χιονοπτώσεις πιθανότατα και σε πιο χαμηλά τμήματα, μόνο στην βόρεια όμως Ελλάδα.












Πηγή

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο