Λαφαζάνης : «ΑΛΛΗ ΛΥΣΗ ΥΠΗΡΧΕ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ: ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΖΩΝΗ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ»Απαράδεκτη η μνημονιακή στροφή του Τσίπρα
«Αν περιμένουμε από τρίτους να βγάλουν το φίδι από την τρύπα για εμάς είναι πολύ μεγάλο λάθος. Θα βρούμε συμμάχους και χρηματοδοτήσεις εάν κάνουμε το βήμα. Εμείς πρώτα απ’ όλα πρέπει να το κάνουμε και να βγούμε μπροστά. Αν δεν το κάνουμε εμείς, κανείς δεν θα το κάνει για μας», πρόσθεσε, μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90,1».

Παράλληλα, επιτέθηκε στον Αλέξη Τσίπρα, τονίζοντας πως ήταν «απαράδεκτη η μνημονιακή του στροφή», «πολιτικό λάθος το να λέγεται πως δεν υπάρχει άλλος δρόμος» και «τρομοκρατία το να λέγεται ότι θα πηγαίναμε σε εμφύλιο».

«Δυστυχώς ο κ. Τσίπρας με την πολιτική του αποφάσισε να συνομολογήσει το τρίτο μνημόνιο και πέρασε στην αντίπερα όχθη. Εμείς δεν μπορούσαμε να συνυπάρχουμε σε αυτό το σχήμα», ανέφερε.

Διερωτήθηκε μάλιστα «εάν όποιος βγαίνει από τη γερμανική φυλακή ύψιστης φυλακής του ευρώ καταστρέφεται» και απάντησε πως αυτό είναι τρομοκρατία.

«Στόχος μας είναι να είμαστε η τρίτη πολιτική δύναμη στη Βουλή. Είναι ρεαλιστικός στόχος», εκτίμησε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης και συμπλήρωσε ότι ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ δεν θα καταφέρουν να συγκεντρώσουν μεγάλα ποσοστά και το μετεκλογικό τοπίο θα γεμάτο ανατροπές.

Ο κ. Λαφαζάνης εμφανίστηκε ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στον Αλέξη Τσίπρα, αλλά και στην πολιτική του σημειώνοντας ότι «είχαμε συμφωνήσει να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια και τα αντιλαϊκά μέτρα, αλλά ο Αλέξης Τσίπρας την τελευταία στιγμή έκανε την στροφή».

Και πρόσθεσε: «Οι αποφάσεις του ΣΥΡΙΖΑ ήταν να μείνουμε στην Ευρώπη, όχι όμως πάση θυσία. Το να μείνουμε στο ευρώ ήταν επιλογή: μένουμε πάση θυσία».Ο κ. Λαφαζάνης εκτίμησε ότι οι καταθέσεις αυτή τη στιγμή χάνονται από την τράπεζα κι όχι όταν θα πάμε σε ένα άλλο νόμισμα. «Κι αν συνεχίσουμε με τα μνημόνια, θα εξανεμιστούν όλες οι καταθέσεις. Ο λαός πληρώνει για τις τράπεζες. Ό,τι μας δίνουν οι δανειστές για να δώσουμε στις τράπεζες, κάποια στιγμή θα τα επιστρέψουμε στους δανειστές. 50 δισεκατομμύρια δώσαμε πριν από λίγο στις τράπεζες και τώρα θα δώσουν άλλα 20 ή 30 δισεκατομμύρια από το δημόσιο για να σωθούν και πάλι οι τράπεζες. Τα μνημόνια είναι καταστροφικά. Δεν θα μείνει τίποτα».

«Η Λαϊκή Ενότητα δεν θα πάρει ούτε ένα ευρώ από τον πολίτη. Αντίθετα θα στηρίξει τις αποταμιεύσεις, τις καταθέσεις και τα περιουσιακά στοιχεία του πολίτη. Τώρα τα ξεπουλάνε όλα. Και το δημόσιο πλούτο και τα χρήματα του κάθε νοικοκυριού. Στόχος τους είναι να μην υπάρχει τίποτα. Αν δεν ανακοπή η μνημονιακή πορεία, δεν έχουμε μέλλον», ανέφερε χαρακτηριστικά για το Μνημόνιο, αλλά και για την τακτική που θα ακολουθήσει η Λαϊκή Ενότητα.

Αναφερόμενος στο πρόγραμμα της Λαϊκής Ενότητας, ο κ. Λαφαζάνης τόνισε πως: «Μαγικά ραβδιά, το ξεκαθαρίζω, δεν έχουμε. Δεν πρέπει να λέμε ψέματα στον κόσμο. Όμως θα πρέπει να μην τρομοκρατούμε και τον κόσμο με δηλώσεις τύπου “δεν υπάρχει ζωή έξω από το ευρώ”. Πόσες χώρες υπάρχουν την Ευρώπη που δεν είναι στο ευρώ; Είναι απομονωμένες; Όχι φυσικά. Η ευρωζώνη βαδίζει από το κακό στο χειρότερο. Γιατί πρέπει ντε και καλά να μείνουμε και να ακολουθήσουμε το πείραμα της Ευρώπης στο αδιέξοδο που δημιουργείται; Εμείς θέλουμε να διευρύνουμε τις διεθνείς σχέσεις της Ελλάδας, κι όχι να τις περιορίσουμε. Θέλουμε να καταστήσουμε την χώρα μας πιο ισχυρή. Δεν είναι σωτηρία το ευρώ. Δεν είπαμε όμως ότι ο δρόμος θα είναι εύκολος. Επαναλαμβάνω, ότι ο δρόμος θα είναι δύσκολος, γιατί κανείς δεν έχει μαγικά ραβδιά».
Πηγή

Πηγή: http://www.zoomblog.org/2015/08/blog-post_196.html#ixzz3kOXWpf5N

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο