Πως θα ιδιωτικοποιηθεί μέσα στο καλοκαίρι η Λίμνη Πλαστήρα..θα περάσει στα χέρια της Γερμανικής ΔΕΗ;

Πως θα ιδιωτικοποιηθεί η Λίμνη Πλαστήρα; Μπορεί το φράγμα Ταυρωπού το μοναδικό μεγάλο αρδευτικό έργο, που δίνει ζωή επί 50 και πλέον χρόνια στον κάμπο της Θεσσαλίας, να μην περιλαμβάνεται στα σχέδια της δημιουργίας της λεγόμενης "μικρής ΔΕΗ που θα παραχωρηθεί σε ιδιώτες, οι οποίοι αξιώνουν για λόγους ανταγωνισμού να τους παραχωρηθούν υδροηελκτρικά και ατμοηλεκτρικά - λιγνιτικά εργοστάσια. .. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας της.

Από τη στιγμή που θα παραμείνει στη "μεγάλη ΔΕΗ", η οποία τελεί προς πώληση αυτό το καλοκαίρι, αφού θεωρείται προαπαιτούμενο των δανειακών μας υποχρεώσεων, είναι φυσικό επόμενο να παραχωρηθεί στον αγοραστή. Ποιός θα είναι αυτός; Mε"όχημα" την Τσέχικη Εταιρεία ηλεκτρισμού θα είναι η Γερμανική ΔΕΗ, όπως αναφέρει το ρεπορτάζ. Έτσι μέσα από το θερινό τμήμα της Βουλής, στα "μπάνια του λαού" και καθώς θα υπάρχει και η σχετική ευνοϊκή σύνθεση στη Βουλή, για την επίτευξη της πλειοψηφίας, σε κάποιο από τα νομοσχέδια , θα μπει πωλητήριο και για τη ΔΕΗ και για τη Λίμνη Πλαστήρα και θα ψηφιστεί με συνοπτικές διαδικασίες.

Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Με τον ενιαίο φορέα διαχείρισης των υδάτων και την οδηγία για τα νερά θα μπουν υδρόμετρα στα χωράφια σε όσους αρδεύονται από τους ΤΟΕΒ (Ταυρωπού, Σελλάνων, Πηνειού κλπ) καθότι τα νερά της λίμνης θα είναι περιουσιακό στοιχείο της Γερμανικής ΔΕΗ και τη χρήση τους π.χ. για τον εμπλουτισμό του Πηνειού θα τη χρεώνει με το κυβικό. Άρα συνεπακόλουθα οι ΤΟΕΒ θα πρέπει να μετακυλίουν το κόστος αυτό στους αρδευτές - μέλη τους... Αυτό είναι το σχέδιο ελέγχου της ενέργειας, του αρδευτικού νερού, αλλά και του πόσιμου, αφού δεν πρέπει να λησμονούμε ότι από τη Λίμνη Πλαστήρα, υδροδοτούνται και 100.000 κάτοικοι του Ν. Kαρδίτσας.

Φυσικά τo ίδιο μπορεί να συμβεί και με το Σμόκοβο και αργότερα και με τα φράγματα στον Αχελώο, όταν αυτά ολοκληρωθούν... Το ερώτημα είναι θα το επιτρέψουν αυτό οι Θεσσαλοί και πόσο μπορούν να αντισταθούν; Θυμίζουμε ότι στη θεσσαλονίκη πραγματοποιήθηκε δημοψήφισμα ανήμερα των δημοτικών εκλογών, με πρωτοβουλία της δημοτικής αρχής, για να βάλει φρένο στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ...

Γιάννης Κολλάτος - thessaliatv.gr

Το διαβάσαμε από το: Πως θα ιδιωτικοποιηθεί μέσα στο καλοκαίρι η Λίμνη Πλαστήρα.. http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2015/08/blog-post_511.html#ixzz3icyFPn9m

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο