Πούτιν: Πού ήταν η ΕΕ πριν φτάσει εδώ η Ελλάδα; «Η Αθήνα δεν μας έχει ζητήσει βοήθεια»

Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε σήμερα, Παρασκευή, ότι η Ελλάδα δεν έχει ζητήσει από τη Ρωσία βοήθεια για να ξεπεράσει την οικονομική της κρίση και αμφισβήτησε τον τρόπο χειρισμού του θέματος από την Ευρωπαϊκή Ένωση.


«Ο κ. Τσίπρας δεν μας έχει προσεγγίσει για να ζητήσει βοήθεια» δήλωσε ο Πούτιν σε συνέντευξη Τύπου στην πόλη Ούφα, μετά την συνεδρίαση της Ομάδας των BRICS.

Ο ρώσος πρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα να επιλυθεί η κρίση «στο εγγύς μέλλον».

Υπερασπιζόμενος την Ελλάδα, ο ρώσος πρόεδρος είπε: «Φυσικά, μπορεί κάποιος να κατηγορήσει την Ελλάδα για τα πάντα, αλλά πού ήταν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εάν υπήρχαν παραβιάσεις στην συμπεριφορά (των Ελλήνων); Γιατί δεν έκαναν διορθώσεις στα οικονομικά προγράμματα των προηγούμενων κυβερνήσεων;»

«Γιατί δίνονταν τέτοια προνόμια και δάνεια, επιτρεπόταν να παραμένει τόσο χαμηλή η φορολόγηση σε ορισμένους τομείς της οικονομίας, γιατί ήταν τόσο μεγάλες οι επιδοτήσεις για τα νησιά; Και ούτω καθεξής. Πού ήταν (σ.σ. οι Ευρωπαίοι) στο παρελθόν; Αυτό σημαίνει ότι υπάρχει θέμα για συζήτηση και η ελληνική κυβέρνηση έχει επιχειρήματα να διαφωνήσει» ανέφερε ο ρώσος πρόεδρος.

Ο ρώσος πρόεδρος είπε ότι πρέπει να ληφθούν αποφάσεις θεμελιακού χαρακτήρα. «Το ζήτημα μάλιστα δεν είναι τα χρήματα. Το ζήτημα έγκειται στις αρχές ανάπτυξης της οικονομίας και στις αρχές επίλυσης αυτών των προβλημάτων με τους εταίρους της (Ελλάδας) στο αμέσως προσεχές διάστημα» σημείωσε.

Ο Πούτιν δήλωσε ότι το ζήτημα δεν αφορά άμεσα τη Ρωσία, αλλά έμμεσα και σημείωσε ότι το θέμα «επηρεάζει ολόκληρη την Ευρώπη και τη Ρωσία, ακόμη και παρά το γεγονός ότι δεν είμαστε μέλος στην ΕΕ, διότι έχουμε μεγάλο όγκο εμπορικών - οικονομικών σχέσεων με την Ευρώπη και η ενωμένη Ευρώπη είναι υπ’ αριθ. 1 εταίρος μας ως προς τις εμπορικές - οικονομικές σχέσεις».

Ο ρώσος πρόεδρος είπε ότι η Ρωσία παρακολουθεί τις εξελίξεις με μεγάλη προσοχή και με ανησυχία και εξέφρασε την ελπίδα να επιλυθεί το ζήτημα το ταχύτερο δυνατόν.

Ορισμένοι εκτιμούν ότι μία ρήξη ΕΕ - Ελλάδος θα οδηγούσε σε προσέγγιση της χώρας με τη Ρωσία, αν και η Μόσχα έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν μπορεί να βοηθήσει τη χώρα.

Ο Πούτιν είπε, πάντως, ότι η Ρωσία έχει τη δυνατότητα να παρέχει οικονομική στήριξη στους εταίρους της, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ρωσική οικονομία.

news.in.grΤο διαβάσαμε από το: Πούτιν: Πού ήταν η ΕΕ πριν φτάσει εδώ η Ελλάδα; «Η Αθήνα δεν μας έχει ζητήσει βοήθεια» http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2015/07/blog-post_421.html#ixzz3fZSUe9pO

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο