ΜΠΡΑΒΟ!! Χρυσό μετάλλιο για Έλληνα μαθητή στην 19η Μαθηματική Βαλκανιάδα







Το χρυσό μετάλλιο στην 19η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα (Junior Balkan Mathematical Olympiad, JBMO 2015),
που διεξήχθη από 24 έως 29 Ιουνίου στο Βελιγράδι της Σερβίας, συναγωνιζόμενος και με μεγαλύτερους μαθητές, κατέκτησε ο Τρικαλινός Δημήτρης Λώλας, μαθητής της β’ τάξης του γυμνασίου των Εκπαιδευτηρίων «Αθηνά».
Συνολικά η επίδοση της εξαμελούς Εθνικής Ομάδας ήταν αρκετά θετική ,καθώς κατέκτησε συνολικά δύο χρυσά μετάλλια, δύο χάλκινα και μία εύφημη μνεία.
Εκτός από την Ελλάδα συμμετείχαν οι εξής χώρες: Κύπρος, Βουλγαρία, Ρουμανία, Σερβία, Βοσνία Ερζεγοβίνη, Μαυροβούνιο, Αλβανία, Τουρκία και Μολδαβία. Το έντονο ενδιαφέρον για τις Μαθηματικές Βαλκανιάδες, όπως δηλώνει ο πρόεδρος του παραρτήματος του νομού Τρικάλων της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας Στέλιος Αμπράζης που κατά γενική ομολογία το επίπεδό τους είναι αρκετά υψηλό, διαπιστώθηκε και στη φετινή διοργάνωση. Αυτό καταδεικνύεται, προσθέτει, από τις εκτός συναγωνισμού συμμετοχές που ήταν οι εξής: Γαλλία, Αζερμπαϊτζάν, Καζακστάν, Κιργιστάν, Σαουδική Αραβία, Τατζικιστάν και Τουρκμενιστάν. Δηλαδή συνολικά έλαβαν μέρος δεκαεπτά χώρες.
Τέλος ο ίδιος επισήμανε πως ο δρόμος των επιτυχιών και των διεθνών διακρίσεων για τους μαθητές του τόπου μας δεν έχει τέλος. Η παράδοση που δημιουργήθηκε τα τελευταία χρόνια συνεχίζεται αδιάλειπτα καταλήγει ο κ. Αμπράζης.

hellasforce.com

Το διαβάσαμε από το: ΜΠΡΑΒΟ!! Χρυσό μετάλλιο για Έλληνα μαθητή στην 19η Μαθηματική Βαλκανιάδα http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2015/07/19.html#ixzz3ejvaTUjl

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Νιώθετε ότι θα λιποθυμήσετε; Δείτε τι πρέπει να κάνετε