Στείλτε μηνύματα χωρίς σύνδεση στον Ίντερνετ



Μια νέα εφαρμογή σας δίνει τη δυνατότητα ανταλλαγής μηνυμάτων χωρίς σύνδεση στο δίκτυο ή χρήση δεδομένων.

Το κινητό σήμερα έχει αντικαταστήσει το πορτοφόλι, τους χάρτες, τα εισιτήρια και οι εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων είναι ο βασικός τρόπος επικοινωνίας. Γι αυτό το λόγο, η έλλειψη 3G ή Wi-Fi είναι ένας απ’ τους μεγαλύτερους φόβους της κοινωνίας.

Χωρίς σύνδεση στο ίντερνετ το κινητό δεν έχει καμία χρηστικότητα.

Υπάρχει, όμως, όπως αναφέρει το fortunegreece.com, ελπίδα χάρη στη βοήθεια σε ορισμένων επιχειρηματιών και τεχνολόγων που βρήκαν μια λύση που ξεπερνά τα δεδομένα και τις απαιτήσεις του δικτύου κινητής τηλεφωνίας .

Αρκετοί κάνουν χρήση του iMessage το οποίο δίνει τη δυνατότητα ανταλλαγής μηνυμάτων χωρίς χρέωση, αλλά με τη χρήση δεδομένων ίντερνετ. Κοινώς, ή που πρέπει να έχετε πολλά δεδομένα στο πρόγραμμα σας ή να είστε «σκλάβοι» του Wi-Fi.

Μια νέα εφαρμογή iOS app αλλάζει τον τρόπο που (ειδικά) οι νέοι ανταλλάσσουν μηνύματα μεταξύ τους και μεταξύ των συσκευών της Apple, ενώ σύντομα θα είναι διαθέσιμο και για τις συσκευές Android.

Η εφαρμογή Jott έφερε την επανάσταση στην ανταλλαγή μηνυμάτων αφού δε χρειάζεται δίκτυο Wi – Fi ή τηλεφωνικό δίκτυο. Η εφαρμογή έχει γίνει ανάρπαστη στους μικρότερους, που συνήθως είχαν τον περιορισμό αυτό των δεδομένων. Αυτό σημαίνει πως τώρα, οι μαθητές θα μπορούν να ανταλλάσσουν μηνύματα κατά τη διάρκεια των μαθημάτων ή να ανεβάζουν φωτογραφίες στο Instagram.

Το Jott βασίζεται στο ασύρματο δίκτυο ελεύθερης πρόσβασης (mesh networking) ένα τρόπο για να συνδέσετε ασύρματα συσκευές, χωρίς να απαιτείται κεντρική οργάνωση, όπως ISP ή τηλεφωνική εταιρεία.

Αντ ‘αυτού είναι ένα δίκτυο ρευστό, όπου το έξυπνο τηλέφωνο γίνεται η κεραία. Αυτά τα δίκτυα είναι ανθεκτικά στις παρεμβολές επειδή αυτόματα «αναμορφώνουν» τον εαυτό τους και δημιουργούν δυναμικές συνδέσεις για πολλαπλές δρομολογήσεις και μια πιο ισχυρή εμπειρία συνδεσιμότητας.

Η ανησυχία για την προστασία της ιδιωτικής ζωής και η έλλειψη ανωνυμίας μπορεί να αποκατασταθεί με την ασφάλεια των δικτύων πλέγματος. Δεν υπάρχει κανένας «Big Brother» που να παρακολουθεί όπως γινόταν με το διαδίκτυο ή το Wi-Fi. Εκτός από την εξοικονόμηση κόστους, επίσης, η ανάκτηση αυτού του απορρήτου της επικοινωνίας είναι ένα πολύτιμο χαρακτηριστικό.

Αυτές οι «κινήσεις» είναι ιδιαίτερα δημοφιλείς ανάμεσα στους νέους κι αυτό γιατί συνηθίζουν να ανταλλάζουν δεκάδες μηνύματα μεταξύ τους και εφαρμογές όπως η Jott και Open Garden (της FireChat) έχουν συνειδητοποιήσει πως μπορεί να υπάρχει μια πολύ μεγαλύτερη ευκαιρία που πάει πέρα από τον κόσμο του Wi-Fi .

thestival.gr

Το διαβάσαμε από το: Στείλτε μηνύματα χωρίς σύνδεση στον Ίντερνετ http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2015/06/blog-post_9816.html#ixzz3eAdqBwrl

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Νιώθετε ότι θα λιποθυμήσετε; Δείτε τι πρέπει να κάνετε