Θα καταρρεύσει το Ίντερνετ στις 30 Ιουνίου;

 Αυτό είναι το καταραμένο δευτερόλεπτο που μπορεί να διαλύσει να πάντα!Τα σενάρια καταστροφολογίας προκαλούν πάντα την έλξη του ενδιαφέροντος, παρά το γεγονός, ότι αν επαληθευτούν οι συνέπειες τους θα ήταν οδυνηρές…

Αυτή τη φορά στο επίκεντρο της καταστροφής είναι το Internet που κατά κάποιο τρόπο, μια πιθανή κατάρρευση του ισοδυναμεί με κάτι σαν καταστροφή του κόσμου.
Η απειλή έρχεται από ένα απλό δευτερόλεπτο, στις 23.59.59 της 30ης Ιουνίου. Ένα δευτερόλεπτο που έρχεται να προστεθεί στον υπάρχοντα Γήινο Χρόνο ούτως ώστε να συντονιστεί με τον Ατομικό χρόνο. Ο Ατομικός Χρόνος είναι μέρος μια σκάλας χρονικής μέτρησης που χρησιμεύει για αστρονομικούς υπολογισμούς αλλά και για να προσδιοριστεί η τοπική ώρα κάθε μέρους της γης. Η πρόσθεση του δευτερολέπτου θα γίνει για να καλυφθεί μια ασυμφωνία ανάμεσα στον Ατομικό και το Γήινο Χρόνο που έχει να κάνει με το ότι η περιστροφή της γης καθυστερεί περίπου δύο χιλιοστά του δευτερολέπτου κάθε μέρα, χάνοντας το συγχρονισμό της με τον Ατομικό Χρόνο.
Mόνο που αυτό το δευτερόλεπτο ενδέχεται να προκαλέσει πανωλεθρία σύμφωνα με μερικούς ειδικούς στα συστήματα που τροφοδοτούν με ενέργειας το Ίντερνετ. Η φετινή πρόσθεση δευτερολέπτου θα είναι η 26η από το 1972.
Πηγή

Πηγή: http://www.zoomblog.org/2015/06/30_22.html#ixzz3dt6Xw0aI

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο