ΔΙΑΔΩΣΤΕ ΤΟ: Έχετε δει αυτόν τον τύπο; Τρέξτε στην Αστυνομία! [photos]





Τις φωτογραφίες και τα στοιχεία ταυτότητας των μελών επικίνδυνης εγκληματικής ομάδας..

. που είχαν ρημάξει εταιρείες και καταστήματα σε περιοχές των Νοτίων και Βορείων προαστίων της Αττικής, έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ κατόπιν σχετικής Διάταξης της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών.

Συγκεκριμένα πρόκειται για τους:

Α) (επ.) DINE (ον.) ANDREA του Sotiri και της Polyxeni , που γεννήθηκε το 1979 στην Αλβανία.



Β) (επ.) MARNICOLLAJ (ον.) PELLUMB του Nikoll και της Dina , που γεννήθηκε το 1987 στην Αλβανία.



Γ) (επ.) NUHAJ (ον.) RADJON του Ritva και της Lintita , που γεννήθηκε το 1988 στην Αλβανία.



Δ) (επ.) METO (ον.) KLAJDI του Saba και της Pushime , που γεννήθηκε το 1990 στην Αλβανία.



Η σπείρα των Αλβανών , που δρούσε με «επαγγελματικό» τρόπο διαθέτοντας τον κατάλληλο εξοπλισμό και λαμβάνοντας ιδιαίτερες προφυλάξεις ώστε να μην γίνονται αντιληπτοί, στοχοποιούσε κυρίως εταιρείες που διέθεταν χρηματοκιβώτιο.

Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιάσει 30 περιπτώσεις διαρρήξεων και κλοπών, με τη λεία τους να ξεπερνά το ποσό των 210.000 ευρώ σε μετρητά και το ποσό των 150.000 ευρώ σε αξία κλεμμένων αντικειμένων.

Οι δράστες συνελήφθησαν το πρωί της 25ης Απριλίου στο κέντρο της Αθήνας, μετά από συντονισμένη επιχείρηση.

Έτσι «χτυπούσαν»

Τα μέλη της σπείρας κινούνταν με διαφορετικά οχήματα, ιδιόκτητα ή ενοικιαζόμενα, εντόπιζαν γραφεία εταιρειών ή μεγάλα καταστήματα και τα έθεταν σε παρακολούθηση, προκειμένου να διακριβώσουν τις επικρατούσες συνθήκες και να σχεδιάσουν τον τρόπο δράσης τους.

Την ημέρα που αποφάσιζαν να «χτυπήσουν», προσέγγιζαν τον στόχο τους μεμονωμένα, με διαφορετικά οχήματα, τα οποία στάθμευαν σε κοντινή απόσταση και σε διαφορετικές θέσεις.

Ο ένας εκ των συνεργών παρέμενε εκτός του κτιρίου για να φυλάει «τσίλιες» και οι άλλοι εισέρχονταν στην εταιρεία. Άμεσα εξουδετέρωναν τα συστήματα συναγερμού, με την αποκοπή των τηλεφωνικών καλωδίων και τη χρήση ηλεκτρονικής συσκευής ( jammer ) απενεργοποίησης σημάτων κινητής τηλεφωνίας. Επιπλέον και για την αποφυγή εικονοσκόπησής τους από κάμερες ασφαλείας, αφαιρούσαν τα καταγραφικά μηχανήματα κλειστού κυκλώματος που διέθεταν οι εταιρείες.

Για τις διαρρήξεις των γραφείων και των χρηματοκιβωτίων χρησιμοποιούσαν φιάλες οξυγόνου και προπανίου, επαγγελματικά τρυπάνια, κόφτες, φακούς και διάφορα ειδικά διαρρηκτικά εργαλεία. Μαζί τους είχαν ακόμη επιπλέον ρούχα και παπούτσια προκειμένου να αλλάζουν μετά από κάθε επιχείρηση.

Από τις εταιρείες και τα καταστήματα αφαιρούσαν ή παραβίαζαν τα χρηματοκιβώτια και έκλεβαν χρήματα, επιταγές, τιμαλφή, υπολογιστές, κινητά τηλέφωνα ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα.

Ενδεικτικό του «επαγγελματικού» τρόπου δράσης τους είναι ότι πριν της αποχώρηση τους, ψέκαζαν με ειδικό υγρό τις επιφάνειες που είχαν έρθει σε επαφή ώστε να μην είναι δυνατή η εύρεση και επεξεργασία βιολογικού υλικού.

Τέλος, διέφευγαν μεμονωμένα και συναντιόντουσαν σε μεγάλη απόσταση για τον διαχωρισμό και τη διανομή των κλοπιμαίων.

Μεταξύ των «θυμάτων» τους είναι τεχνική εταιρεία, κοσμηματοπωλείο, εταιρεία πώλησης μηχανών καφέ, δισκογραφική εταιρείας και εταιρεία υπολογιστών στο Νέο Ψυχικό, δύο ναυτιλιακές στη Γλυφάδα, εταιρεία παιχνιδιών στην Κηφισιά, εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στο Χολαργό και στην Αργυρούπολη, φαρμακευτική εταιρείας στην Παλλήνη κλπ.

Οι κατηγορούμενοι είχαν συλληφθεί ξανά στο παρελθόν για παρόμοια αδικήματα και είχαν εκτίσει ποινές φυλάκισης.



















Πηγή

Πηγή: http://www.zoomblog.org/2015/05/photos_13.html#ixzz3a0zifpv6

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο