Ξεκαθαρίστε ποιανού υπάλληλοι είστε!‏


Τι περιμένουμε σήμερα απ τη συνάντηση Βαρουφάκη στο eurogroup?
έφτασε πια ο καιρός να ξεχωρίσουμε κι εμείς τι θέλουμε, γιατί το θέλουμε, και πως το θέλουμε.

Η κυβέρνηση αυτή προεκλογικά σε εμάς υποσχέθηκε ότι θα διαγράψει το χρέος άνω του 60%, βλέπε συνεντεύξεις Τσίπρα στο ch4 του BBC στις 13/1, και στους ευρωπαίους ότι δεν θα προβεί σε καμία ΜΟΝΟΜΕΡΉ ενέργεια διαγραφής χρέους.

Τούτα δω τα δυο συγκρούονται με ταχύτητα μεταξύ τους κι αυτοδιαλύονται. Διαγραφή χρέους μόνο με μονομερείς ενέργειες γίνεται κατά τον ΟΗΕ μάλιστα το ψήφισμα της 10/9/14 αναφέρει ότι ΚΑΝΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕΛΟΣ του ΟΗΕ δεν έχει ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΥΤΕ συμβουλευτικά να δράσει στην ΜΟΝΟΜΕΡΗ ενέργεια του κράτους, να διαγράψει όσο θέλει οπότε θέλει το χρέος του. Δεν συζητάμε ΚΑΝ για ιδιώτες πιστωτές, τις αγορές η τον efsf δηλαδή.

Από την άλλη χωρίς ΜΟΝΟΜΕΡΉ ενέργεια διαγραφή χρέους δεν μπορεί να γίνει, διότι αφενός ήδη με το psi διαγράφηκε ΈΝΑ μέρος του χρέους οικειοθελώς, τα αποτελέσματα του οποίου γνωρίζουμε, έχασαν τα ασφαλιστικά ταμεία 75% των αποθεματικών τους, με διπλό κούρεμα, ως κοινό κεφάλαιο, και μετά ως ομόλογα υπαγόμενα στο αγγλικό δίκαιο!!, οι μικροομολογιούχοι αποκεφαλίστηκαν, και το δημόσιο χρέος το εξωτερικό καλά κράτησε.

Αφετέρου, επειδή η ανταγωνιστικότητα και η παραγωγή δεν ενισχύθηκαν καθόλου, η ανάπτυξη δηλαδη, λέξη ανέκδοτο δυστυχώς, δεν ήρθε ποτέ, εξακολουθήσαμε κανονικά να δανειζόμαστε για να ξεπληρώνουμε ψεύτικο χρέος, και το χρέος από 129% του ΑΕΠ το 2010 που εισήλθαμε στην περίοδο δανειακών μνημονιακών συμβάσεων έφτασε το 2014 το 180%.
Συμπέρασμα: Το ευρώ είναι ΈΝΑ πολύ σκληρό περιβάλλον επιβίωσης της ταλαίπωρης Ελλάδας και των προϊόντων της, πιεζόμενη συνεχώς να δανείζεται για να ξεπληρώνει χρήματα που δεν χρωστάει.

Η κυβέρνηση, κατά τον Παπαδημούλη έχει εντολή να διαπραγματευθεί μόνον ΕΝΤΟΣ ευρώ. Και δεν το ξέρει ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ότι η Ευρώπη δεν θέλει και δεν έχει ΚΑΝΕΝΑ λόγο να αλλάξει, αν εμείς δεν είμαστε αποφασισμένοι να τα αλλάξουμε όλα ή να αποχωρήσουμε;

Κι αναρωτιέμαι, είναι δυνατόν να προσέρχεται η ελληνική κυβέρνηση στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΗ ΛΥΣΗ; καλά αν εισακουστούν και υιοθετηθούν οι δημιουργικές ασάφειες του Βαρουφάκη, αν όχι; Σάμπως δεν γνωρίζαμε και δεν γνώριζε η σημερινή κυβέρνηση πως συμπεριφέρονταν οι εταίροι μας και στους προηγούμενους; Σαν δούλους τους αντιμετώπιζαν, εντολές τους έδιναν, και σκαιά τους συμπεριφέρονταν.

Επειδή δηλαδή η σημερινή κυβέρνηση δεν φορά γραβάτα, και δεν κάνει το Σταυρό της στην ορκωμοσία θα τους αντιμετώπιζαν καλύτερα και με μεγαλύτερη διαλλακτικότητα;

Και να μπούμε και στην ευθεία της πολιτικής της κυβέρνησης μπας και καταλάβουμε. Ζητούν λιγότερη λιτότητα, συνυφασμένη με μικρότερο πλεόνασμα στον προϋπολογισμό,και αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης σε πάντως ισοσκελισμένο προϋπολογισμό.
Κύριοι αυτά είναι επίσης αντικρουόμενα και αυτοδιαλύονται πέφτοντας με ταχύτητα η μια επιθυμία σας πάνω στην άλλη.

Κατ” αρχάς όσο θυμάμαι ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε ότι πλεόνασμα δεν υπάρχει. Αλλά αφήνω αυτό κατά μέρος προς στιγμήν, για να έχεις ισοσκελισμένο προϋπολογισμό η πλεόνασμα έστω μικρό πρέπει να έχεις έσοδα, κι εμείς έσοδα δεν έχουμε αφού ζούμε την απόλυτη ύφεση και διάλυση των παραγωγικών δομών της χώρας, ή πρέπει να περικόπτεις συνεχώς έξοδα! Αυτό, τις περικοπές, ζούμε 6 χρόνια σχεδόν τώρα, και μας οδηγεί απο το κακό στο χειρότερο.

Ο λόγος που μέχρι σήμερα η κυβέρνηση δεν έχει νομοθετήσει απολύτως ΜΑ ΑΠΟΛΎΤΩΣ ΤΊΠΟΤΑ, είναι ότι εφαρμόζεται Ο ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΌΣ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΆ ΚΑΙ ΧΩΡΊΣ ΑΝΑΘΕΏΡΗΣΗ η τροικανη έγκριση, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΊΝΕΙ ΤΊΠΟΤΑ.

Για κάθε τάληρο που θα κόψει ο κουρουμπλής στα νοσοκομεία, για κάθε τάληρο που θα δώσει η Φωτίου σε άστεγο για να φάει, ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΥΠΆΡΞΟΥΝ ΙΣΟΔΥΝΑΜΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΓΚΡΙΘΟΎΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΘΕΣΜΟΎΣ ΠΟΣΟΤΙΚΆ ΚΑΙ ΠΟΙΟΤΙΚΆ. να συνεχιστούν δηλαδή οι δεσμεύσεις του μνημονίου.

Γιατί δεν γίνεται κύριοι και να πληρώνετε το τοκογλυφικό ομόλογο του Μαρτίου που δεν κουρεύτηκε και να μην δανείζεστε λόγω ΠΑΡΆΤΑΣΗΣ δανειακής σύμβασης. Γρονθοκοπείτε τον εαυτό σας με την αλληλοσυγκρουόμενη συμπεριφορά σας και τις αντιφατικές προσπάθειες σας και μας διαλύετε, επαληθεύοντας για άλλη μια φορά ότι ΚΑΙ Η ΠΙΤΑ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΚΑΙ Ο ΣΚΥΛΟΣ ΧΟΡΤΑΤΟΣ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ.

Ξεκαθαρίστε ποιανού υπάλληλοι είστε, του ελληνικού λαού ή των ξένων τραπεζών και μην μας οδηγείτε στην καταστροφή. Εμείς ξέρουμε τι θέλουμε.
Εσείς;












Πηγή
Πηγή: http://www.zoomblog.org/2015/03/blog-post_283.html#ixzz3TtNNTWNJ

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο