Υγειονομική Βόμβα:Την ώρα που κρατιέσαι από κάποιο σίδερο στο τρόλευ, μπορείς να φανταστείς "τι κρατάς";Την ώρα που βήχει κάποιος φοβάσαι μήπως "κάτι συγκεκριμένο";




Μπαίνεις σε ένα τρόλευ, αστικό λεωφορείο ή μετρό και ως συνήθως είναι γεμάτο.
Ο ένας πάνω στον άλλον.
Οι αριθμοί των μεταναστών ιδιαίτερα μεγάλοι.
Υπερβολή;

Γιατί άραγε ο διαχωρισμός σε «αυτούς» και τους «άλλους» - στο υγειονομικό πεδίο τουλάχιστον;
Γιατί έτσι είναι...

Αν κάτι δεν μπορεί να γίνει σωστά, δηλαδή χωρίς να στοιχίσει υγειονομική (εν προκειμένω) καταστροφή στην κοινωνία υποδοχής, ηθικό και ορθό είναι να μην γίνει καθόλου.

Φυματίωση στην Ελλάδα δεν υπήρχε. Πληρώσαμε βαρύτατο φόρο αίματος ως κοινωνία μέχρι να εξαλειφθεί.

Γιατί δηλαδή θα πρέπει να θεωρείται αποδεκτό το ότι σήμερα υπάρχουν μερικές εκατοντάδες Ελλήνων που νοσούν απ’ αυτό τον εφιάλτη;

Ποιός θα πάει να το πει αυτό – πως είναι αποδεκτό – πχ στις οικογένειες των δεκάδων αστυνομικών που λόγω της «αναγκαστικής συνύπαρξής» τους με τους νοσούντες παράνομους μετανάστες πλήρωσαν και αναλογικά τον μεγαλύτερο φόρο νόσησης;

Κάνεις λοιπόν τον «διαχωρισμό» γιατί γνωρίζεις πως ένας μεγάλος αριθμός απ’ αυτούς – τους μετανάστες - ζουν σε άθλιες συνθήκες.

πχ σε ένα δυάρι ζουν μαζί πενήντα άτομα.

Για ποιά υγιεινή να μιλήσεις;



(Δεν ανακατεύουμε για την ώρα το ότι η κυρία Υπουργός Μετανάστευσης θέλει να κάνει την Ελλάδα ένα απέραντο τζάμπα ξενοδοχείο για εκατομμύρια υπάρχοντες και αναμενόμενους παράνομους μετανάστες – ναι, παράνομοι θα λέγονται όσο επιμένουν να έρχονται στην Ελλάδα απλά γιατί έτσι γουστάρουν χωρίς να ζητήσουν άδεια και πρόσκληση από την Ελληνική Πολιτεία...

Θα το ξαναπώ: μόλις με το 1/10 των χρημάτων που δίνουν στους δουλέμπορους θα μπορούσαν να πάρουν το αεροπλάνο από τη χώρα τους απευθείας για τον Βορρά της Ευρώπης...εκεί που θέλουν να φτάσουν – όπως λένε – σωστά; Γιατί δεν το κάνουν;

Ξανά στο λεωφορείο ο τρόμος:

Τι κουβαλάει άραγε αυτός ο έρμος πάνω του;
Και τι περιμένει τον άλλον το έρμο δίπλα του;

Κι αυτόν που κοιμάται δίπλα του...κι αυτόν που θα πάει ύστερα στον ίδιο οίκο ανοχής, στο ίδιο κρεβάτι, στην ίδια γυναίκα μετά απ' αυτόν...κι αυτόν που θα πιάσει τα ίδια εργαλεία ή εμπορεύματα στην ίδια δουλειά μ' αυτόν...ή τον πελάτη που θα πάρει απ' τα χέρια του αυτό που αγόρασε...ή αυτόν που θα του πάει το φαγητό μέσα στο οποίο έβηχε προ ολίγου ή το έπιανε με τα μολυσμένα χέρια του...ή αυτόν που θα σταθεί δίπλα του στο λεωφορείο...

Πότε άλλαξε ρούχα τελευταία φορά;
Πότε τα έπλυνε τελευταία φορά;

Πότε έπλυνε κι απολύμανε τα χέρια του τελευταία φορά;

Αυτά τα χέρια με τα οποία κρατάει το μεταλλικό στήριγμα το οποίο θα πιάσεις εσύ και το παιδί σου μετά. Κι άλλοι κάμποσοι χιλιάδες κατόπιν.

Χρωστάει κάτι το παιδί σου σ' αυτόν και στη χώρα του για ν' αρρωστήσει;
Δεν πλήρωσαν οι προηγούμενες γενιές των πατεράδων και των παππούδων μας βαρύτατο τίμημα για να μας αφήσουν, τουλάχιστον, μια πιο υγιή κοινότητα;

Γιατί θα έπρεπε να υποστούμε όλη αυτή την υγειονομική κατρακύλα;
Δεν ήταν δική μας προίκα αυτός ο εφιάλτης, γιατί θα έπρεπε να τον σηκώσουμε στις δικές μας πλάτες;




Αυτά τα μολυσμένα χέρια κάτι αφήνουν σ' αυτό το στήριγμα εκεί μέσα στο λεωφορείο.
Όποιο βακτήριο μετοίκησε εκεί, σε δευτερόλεπτα έχει αλλάξει ξενιστή.


Θά’ ναι Ψώρα αυτό που θα σου κάτσει; (ζει τέσσερις ημέρες το παράσιτό της εκτός ξενιστή...όπου κάτσει, εκεί θα επιβιώσει το σιχαμένο μέχρι να βρεθεί ο άτυχος που θα το φιλοξενήσει κάτω από το δέρμα του)

Θά’ ναι Διάρροια ή Γαστρεντερίτιδα στην καλύτερη περίπτωση;

E coli;

(Κι αν είναι κάποια φονική «εξελιγμένη αιμορραγική μορφή» των παραπάνω σαν αυτή που τους ξέσκισε το 2014 στο Κονγκό και το 2011 στη Γερμανία;)
Μήπως θά' ναι Κονδυλώματα;

Ξέρεις επίσης πως τα σταγονίδια του βήχα ταξιδεύουν με 160 χλμ την ώρα ολόγυρα.

Πόσα απ' αυτά θα πάνε στους πνεύμονες του παιδιού που μ' εμπιστοσύνη κρατάει το χέρι σου εκεί μέσα στο ίδιο βαγόνι με αυτόν τον κύριο;

Σου έχει εμπιστοσύνη - είσαι ο γονιός του, ξέχασες; - πως το προστατεύεις...πως δεν θα πάθει τίποτα...σκέφτεται πως για να είναι κι ο γονιός του εκεί, ΜΑΖΙ ΤΟΥ, άρα, όλα είναι ασφαλή;

Σωστά;

Οι άνθρωποι αυτοί, συνολικά και στατιστικά, φέρνουν μαζί τους - και δη σε μεγάλους αριθμούς - ξεχασμένες – για την κοινωνία μας - ασθένειες από το παρελθόν. Ασθένειες που συν τοις άλλοις αδυνατείς σαν Πολιτεία να ελέγξεις στον πληθυσμό τους. Τόσο προληπτικά όσο και θεραπευτικά κατόπιν.

Κορυφαία όλων η φυματίωση.

(αλλά και η ελονοσία δεν πάει πίσω...Πριν λίγα χρόνια δεν τρόμαζες έτσι όταν σε τσίμπαγε ένα κουνούπι ή μια σκνίπα...τώρα με κάθε τσίμπημα και κάθε κοκκινίλα – ιδίως στο παιδί σου – τα κάνεις πάνω σου από την αγωνία...)

Κάθε φορά που κάποιος απ’ αυτούς τους – ναι – εισαγόμενους «εξαθλιωμένους ανθρώπους» βήχει, πως θα έπρεπε να νοιώθει ο διπλανός του;
Ναι, λύπηση, συμπόνοια...

Τι άλλο όμως;

Μόνον αυτό;

Τι άλλο, που υποτίθεται πως η Ελληνική κοινωνία μετά από διακόσια χρόνια εξοντωτικών εθνικών περιπετειών κι ενώ είναι βουτηγμένη μέσα σε μια ακόμη κρίση θα πρέπει να υποστεί και τον κίνδυνο να σκάσει δίπλα της, μέσα της και μια εισαγόμενη υγειονομική βόμβα;

Θυμό μήπως;

Οργή;

Δραματική αύξηση των λοιμωδών νοσημάτων


Τα λοιμώδη νοσήματα που ανιχνεύτηκαν από το ΚΕΕΛΠΝΟ σε έρευνά του το 2012 είναι η HIV λοίμωξη, η ηπατίτιδα B και C, η ελονοσία, η φυματίωση, τα σεξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα με ραγδαία αύξηση κυρίως της σύφιλης, της βλεννόρροιας και των κοδυλωμάτων, καθώς και δερματικά νοσήματα, όπως η ψώρα και η φθειρίαση.

Και όχι...
Αποφεύγουν κατά κανόνα να βγάζουν στη δημοσιότητα όλο και πιο φρέσκες έρευνες...
Πάλι καλά που αποφάσισαν να μιλήσουν (έστω και με "μασημένα λόγια") οι Γιατροί του Κόσμου...


Μια μικρή εικόνα από τα πιο «απλά βοθρόνερα» (αρρώστιες) που καιροφυλακτούν εκεί έξω να πνίξουν κι εσένα και τα παιδιά σου:
Διάρροιες – γαστρεντερίτιδες
Τα κρούσματα γαστρεντερίτιδας (και διάρροιας) έχουν πάρει διαστάσεις επιδημίας τα τελευταία χρόνια...γιατί άραγε;

Σχεδόν το 95% των περιπτώσεων οφείλεται σε ιούς.

Πολλοί ειδικοί υποστηρίζουν ότι η γαστρεντερίτιδα αποτελεί τη δεύτερη πιο συχνή ίωση μετά το κοινό κρυολόγημα, επειδή μεταδίδεται πολύ εύκολα.

Μάλιστα, σύμφωνα με μια πρόσφατη αμερικανική έρευνα, ένα είδος ιού που ευθύνεται για τη γαστρεντερίτιδα, ο νοροϊός, «κολλάει» πολύ εύκολα, ακόμα και από τα πληκτρολόγια των κομπιούτερ!

Το μόνο που μπορείτε να κάνετε για να περιορίσετε τις πιθανότητες να «κολλήσετε» είναι να πλένετε σχολαστικά τα χέρια σας, ιδιαίτερα την περίοδο που υπάρχει έξαρση της νόσου (Oκτώβριος-Απρίλιος).
(Το κάνουν άραγε, επίσης, όλες αυτές οι εκατοντάδες χιλιάδες εξαθλιωμένοι μετανάστες;)

Πώς μπορεί να «κολλήσετε»

Αν δεν τηρείτε τους κανόνες υγιεινής (π.χ. δεν πλένετε τα χέρια σας αφού χρησιμοποιήσετε την τουαλέτα).
• Τρώγοντας μολυσμένα τρόφιμα ή πίνοντας μολυσμένο νερό. Αν χρησιμοποιείτε μαγειρικά σκεύη που δεν είναι καθαρά. •

Ακουμπώντας σε επιφάνειες κοινόχρηστων χώρων, όπως τουαλέτες, μέσα μαζικής μεταφοράς, δημόσιες υπηρεσίες, σχολεία κλπ.

• Αν τρώτε σε εστιατόρια όπου δεν τηρούνται οι κανόνες υγιεινής.

• Αν έρθετε σε άμεση επαφή με άτομα που νοσούν ή είναι σε περίοδο ανάρρωσης(3-4 ημέρες αφού υποχωρήσουν τα συμπτώματα). Για παράδειγμα, όταν χρησιμοποιείτε τα δικά τους ποτήρια, πιάτα, μαχαιροπίρουνα, πετσέτες, σεντόνια και κουβέρτες και επιπλέον την ίδια τουαλέτα.


Η μικροβιακή γαστρεντερίτιδα

Ένα μικρό ποσοστό (περίπου 4-5%) των κρουσμάτων γαστρεντερίτιδας οφείλονται σε κάποιο μικρόβιο και κυρίως στη σαλμονέλα, που μεταδίδεται στον άνθρωπο από τρόφιμα που δεν έχουν συντηρηθεί ή μαγειρευτεί επαρκώς (αυγά, κοτόπουλα, θαλασσινά) ή από νερό που προέρχεται από πηγάδια, στέρνες κλπ.

Η μικροβιακή γαστρεντερίτιδα εμφανίζεται συχνότερα τους θερινούς μήνες, λόγω της υψηλής θερμοκρασίας που ευνοεί την ανάπτυξη μικροβίων, και της κακής συντήρησης των τροφίμων.
e coli

Το βακτήριο E. coli έχει πολλά «πρόσωπα» : η επιδημία που έπληξε την Ευρώπη το 2011 οφείλονταν σε ένα νέο άκρως τοξικό στέλεχος του βακτηρίου.

Το βακτήριο παράγει τοξίνες Shiga (ή βεροτοξίνες) και μπορεί να προκαλέσει σοβαρές εντερικές αιμορραγίες.

Περίπου το 10% των ατόμων που μολύνονται με αυτά τα στελέχη παρουσιάζει σοβαρές επιπλοκές ενώ ένας στους 100 ασθενείς πεθαίνει.

Η πηγή βρίσκεται πάντα στο εντερικό σύστημα των ζώων, στα περιττώματά τους, στο χώμα και στα αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα.

Οι ειδικοί συνιστούν πολύ καλό πλύσιμο φρούτων και λαχανικών, καλό ξεφλούδισμα των φρούτων και λαχανικών τα οποία μπορούν να ξεφλουδιστούν, καλό πλύσιμο των χεριών πριν το μαγείρεμα ή την κατανάλωση τροφίμων καθώς και μετά από κάθε επίσκεψη στην τουαλέτα.

Επίσης, καλό βράσιμο όλων των τροφίμων.
Κάτι που στέκεται φυσικά ενάντια στην «ωμοφαγία».

Αν και η εντεροαιμορραγική E.coli «χτυπά» συνήθως βρέφη και ηλικιωμένους, τα κύρια «θύματα» στη νέα επιδημία ήταν νεαρά άτομα και μάλιστα (στα ¾ των περιπτώσεων) γυναίκες.

Έτσι, όλος ο πληθυσμός πλέον θεωρείται ευάλωτος.
(Σκουλήκια στα έντερα!) Πώς κολλάμε παράσιτα


Υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να κολλήσετε ένα παράσιτο. Πρώτον, τα παράσιτα μπορούν να εισέλθουν στο σώμα μέσω μολυσμένων τροφών και νερού.

Το κρέας που δεν είναι καλά μαγειρεμένο είναι ένας συχνός τρόπος που κολλάμε παράσιτα, καθώς και το μολυσμένο νερό από λίμνες ή ρυάκια.

Επίσης τα ακάθαρτα ή μολυσμένα φρούτα και λαχανικά μπορούν επίσης να φιλοξενούν παράσιτα.

Μόλις ένα άτομο έχει μολυνθεί με κάποιο παράσιτο, είναι πολύ εύκολο να το μεταδώσει σε άλλον.
Εάν για παράδειγμα έχετε ένα παράσιτο και δεν πλένετε τακτικά τα χέρια σας μετά τη χρήση της τουαλέτας, μπορείτε εύκολα να περάσετε μικροσκοπικά αυγά από το παράσιτο σε οτιδήποτε αγγίξετε, όπως το χερούλι της πόρτας, την αλατιέρα, το τηλέφωνο, ή κάποιο άλλο άτομο.
Είναι επίσης πολύ εύκολο να κολλήσετε ένα παράσιτο κατά το χειρισμό των ζώων.









Πηγή: http://www.zoomblog.org/2015/03/blog-post_900.html#ixzz3ULe76nVi

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο