Βρετανός διπλωμάτης στο Russia Today: Η ΕΕ φοβάται ότι η Ελλάδα έρχεται όλο και πιο κοντά στη Ρωσία




ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΚΑΙ Η ΚΙΝΑ

Αν η ΕΕ δεν χρηματοδοτήσει, η Ελλάδα θα στραφεί στην Κίνα ή τη Ρωσία;» αναρωτιέται το Russia Today, με αφορμή το ναυάγιο στο Eurogroup της Δευτέρας.

«Η Ελλάδα έχε στη διάθεση της μόνο λίγες ημέρες για να αποφασίσει είτε αν θα συμφωνήσει στην επέκταση του προγράμματος διάσωσης της ΕΕ είτε αν θα απομακρυνθεί από τους Ευρωπαίους εταίρους της και θα ζητήσει αλλού βοήθεια, πιθανόν από τη Ρωσία ή την Κίνα, ή άλλες χώρες BRICS» αναφέρεται σε άρθρο του RT.

Παράλληλα, το Russia Today αναφέρεται και στην άποψη του Βρετανού πρώην διπλωμάτη William Mallinson ο οποίος φέρεται να δήλωσε στο δίκτυο ότι η ΕΕ είναι νευρική για το αν η Ελλάδα θα ψάξει κάπου αλλού για καλύτερη συμφωνία.

«Φοβούνται εκτός των άλλων ότι η Ελλάδα έρχεται πιο κοντά στη Ρωσία, ως όφειλε ιστορικά σε κάθε περίπτωση. Επειδή στο τέλος της ημέρας, γνωρίζουν πολύ καλά ότι είναι πιθανό να υπάρξει ένα δάνειο από τις BRICS, πιθανόν από Σινο-ρωσική βοήθεια, με πολύ χαμηλότερα επιτόκια» δηλώνει ο Mallinson στο RT.

Σε αυτό το σημείο, το ρωσικό δίκτυο αναφέρει πως δεν είναι τυχαία η πρόσκληση στην Κίνα απόν Κινέζο ομόλογό του Λι Κετσιάνγκ, ενώ την ίδια ώρα, τόσο και ο Ρώσος υπουργός Οικονομιών, αλλά και ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσαν πως η Μόσχα δεν αποκλείει την παροχή κεφαλαίων στην Αθήνα.

Σύμφωνα με τον Mallinson, μία κίνηση προς την Κίνα ή τη Ρωσία, θα βαθύνει ακόμα πιο πολύ το χάσμα μεταξύ της Αθήνας και της υπόλοιπης ΕΕ, ενώ υποστηρίζει πως οποιαδήποτε άλλη χώρα-μέλος της ΕΕ βοηθήσει την Ελλάδα παρά την αντίθετη άποψη της πλειοψηφίας, θα απομονωθεί και αυτή οικονομικά. «Ή ποιος ξέρει, ακόμα κι ένας συμβιβασμός με τη ρωσική βοήθεια και κάποια μεμονωμένα ευρωπαϊκά κράτη» μπορεί να υπάρξει, εκτιμά ο Mallinson.




Πηγή: http://www.zoomblog.org/2015/02/russia-today.html#ixzz3S6fxCTbb

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο