Η λίστα Βαρουφάκη …τρώει τον Αντωνάκη ! Ραγδαίες οι εξελίξεις στη ΝΔ



Η συμφωνία του Eurogroup για παράταση του προγράμματος του Μνημονίου, είχε
ως παράλληλη απώλεια την κατάρρευση της θεωρίας της “αριστερής παρένθεσης”.
Μιας θεωρίας, εμπνευστής της οποίας ήταν, σύμφωνα με τους εσωκομματικούς αντιπάλους και επικριτές του, το alter ego του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, Χρύσανθος Λαζαρίδης, που βρέθηκε εσχάτως στο επίκεντρο σφοδρής κριτικής, μετά την αποκάλυψη της “Δημοκρατίας” για τον ρόλο του στην ανακοίνωση του ΕΛΚ κατά της Ελλάδας.

Η θεωρία της “αριστερής παρένθεσης” είχε βασιστεί στο αξίωμα ότι, ακόμη και μετά από μια νίκη του στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα κατάφερνε να επιβιώσει του στενού χρονικού πλαισίου διαπραγμάτευσης, μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου, θα οδηγείτο σε αποσταθεροποίηση, και πιθανότατα σε νέες εκλογές, ή στη συγκρότηση κυβέρνησης εθνικής ενότητας.

Για τον λόγο αυτό, παρά τη βαριά ήττα που υπέστη η Νέα Δημοκρατία στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, και τη μεγάλη συρρίκνωση της κοινωνικής βάσης της, δεν… άνοιξε ρουθούνι, αντιθέτως στηρίχτηκε από όλα τα κορυφαία στελέχη η παραμονή του Αντώνη Σαμαρά στην ηγεσία του κόμματος, καθώς ήταν ανοιχτό το ενδεχόμενο εξελίξεων σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Πλέον, οι εξελίξεις αυτές… δεν θα έρθουν, καθώς η κυβέρνηση πέτυχε στις Βρυξέλλες αυτό που ήθελε, να υπερβεί δηλαδή τον σκόπελο της 28ης Φεβρουαρίου, και να σχεδιάσει με ορίζοντα τεσσάρων μηνών το δικό της “εθνικό σχέδιο”, που θα διαδεχθεί την ολοκλήρωση του τρέχοντος προγράμματος.

Μετά από αυτό, η προσοχή όλων στρέφεται στη Νέα Δημοκρατία, όπου αναμένονται εξελίξεις, καθώς το… σενάριο άλλαξε, και δεν υπάρχει πλέον το… φρένο της “αριστερής παρένθεσης”, ενώ εκκρεμεί και η συζήτηση στην Κοινοβουλευτική Ομάδα για τα αίτια της βαριάς εκλογικής ήττας της 25ης Ιανουαρίου.

Την επόμενη εβδομάδα θα πρέπει να αναμένουμε εξελίξεις, με τη συνεδρίαση όχι μόνο της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, αλλά και της Πολιτικής Επιτροπής, προκειμένου να συζητηθούν τα αίτια της βαριάς ήττας, αλλά και το τι πρέπει να γίνει, ώστε να αλλάξει πορεία η Νέα Δημοκρατία, και να ξαναγίνει ελκυστική εναλλακτική λύση εξουσίας.

Κι όλα αυτά, με το κλίμα να είναι βαρύ, στον απόηχο του σοκ της δημοσκόπησης της Marc για την τηλεόραση του Alpha, που έδειξε τη Νέα Δημοκρατία να έχει συρρικνωθεί στο 18%, και τη διαφορά υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ να έχει εκτοξευτεί στο αδιανόητο 27%.

Ενώ, η νεώτερη δημοσκόπηση της Public Issue για την “Αυγή της Κυριακής” έδειξε ότι μετά τις εκλογές η απήχηση της Νέας Δημοκρατίας έχει υποχωρήσει εντυπωσιακά, όπως συμβαίνει και με την προσωπική δημοφιλία και την πρωθυπουργική καταλληλότητα του Αντώνη Σαμαρά, που “χτυπούν κόκκινο”.
Πηγή: http://www.zoomblog.org/2015/02/blog-post_843.html#ixzz3SplIa0h3

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Νιώθετε ότι θα λιποθυμήσετε; Δείτε τι πρέπει να κάνετε