Έρχεται Καταιγίδα στην Κύπρο μετά την αναγγελία της κοινής άσκησης Ελλάδος, Ισραήλ και Αιγύπτου






Βράζουν», στην κυριολεξία οι Τούρκοι , στο άκουσμα της ανακοίνωσης
του Έλληνα ΥΠΑΜ, Πάνου Καμένου , …





περί κοινών ασκήσεων, Ελλάδος, Κύπρου , Ισραήλ και ενδεχομένως και της Αιγύπτου.

Ο τουρκοκύπριος Πρόεδρος Ντερβίς Έρογλου, σχολίασε τις χθεσινές δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Άμυνας, εκφράζοντας την αντίδρασή του, στην απόφαση της νέας ελληνικής κυβέρνησης να κάνει κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με όλες αυτές τις χώρες .

Ο Έρογλου αναφέρθηκε στις δηλώσεις που έκανε χθες κατά την επίσκεψή του στην Κύπρο ο Έλληνας υπουργός Άμυνας Πάνος Καμμένος, ο οποίος ανακοίνωσε ότι η Ελλάδα σχεδιάζει κοινές ασκήσεις με το Ισραήλ, την Αίγυπτο και τη Νότια Κύπρο.

Ο ίδιος είπε ότι αναγνωρίζει τον Έλληνα υπουργό Άμυνας σαν «εχθρό της Τουρκίας», τονίζοντας πως το πρόγραμμα της νέας κυβέρνησης, τηρεί μια στάση εχθρική κατά του Ισραήλ, ενώ κάποια σημεία αφορούν το ενδεχόμενο αναγνώρισης της Παλαιστίνης.

Το γεγονός ότι η νέα κυβέρνηση της Ελλάδας με το που πήρε την ψήφο εμπιστοσύνης, εξήγγειλε κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με το Ισραήλ, την Αίγυπτο και την Κύπρο, «δεν είναι ωραία συμπεριφορά», δήλωσε ο Τουρκοκύπριος πρόεδρος, προσθέτοντας ότι ο ελληνοκύπριος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης σχεδιάζει να δώσει στην Ρωσία, βάση στο νησί για να την χρησιμοποιεί όταν αυτή το κρίνει αναγκαίο.

«Άρα σχεδιάζουν να τα ανακατώσουν λίγο εδώ», ανέφερε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε:

«Όσο υπάρχουν οι Τουρκικές Ένοπλες Δυνάμεις εδώ πέρα, δεν μπορεί να υπάρξει οποιαδήποτε ταραχή, ούτε ανησυχία αλλά όσο λιγότερο «θερμαίνουμε» τα νερά της Μεσογείου, τόσο περισσότερη ηρεμία θα έχουμε. Αυτή ήταν μια κίνηση για να τονωθεί το ηθικό της Κύπρου. Παλαιότερα η Ελλάδα και το Ισραήλ έκαναν στρατιωτικές ασκήσεις. Νομίζω πως υπάρχει υστεροβουλία σε αυτό που έκανε ο νεοδιορισθείς υπουργός Άμυνας να το φέρει αμέσως σε πρώτο πλάνο», κατέληξε ο Έρογλου.

Σύμφωνα με ανάλυση στο pentapostagma.gr,οι Τούρκοι τέθηκαν σε εγρήγορση.Ο Τουρκόκύπριος Πρόεδρος μάλιστα δίνει κουράγιο στον εαυτό του. Το σενάριο που υλοποιείται μετά την ανακοίνωση του Έλληνα ΥΠΑΜ , είναι το απευκταίο για την Τουρκία και το γνωρίζουν. Η ένωση των στρατιωτικών δυνατοτήτων , όλων αυτών των χωρών αποτελεί πραγματικό εφιάλτη, για την Άγκυρα.

Μάλιστα σε περίπτωση πιθανής δημιουργίας ακόμη πιο στενού στρατιωτικού μετώπου, από αυτές τις χώρες, θα έχουμε μία επανάληψη « ιδιότυπων» συμμαχιών του πρώτου και δευτέρου Βαλκανικού πολέμου. Είναι μοναδική η ικανότητα των Τούρκων να ενώνουν πολλές χώρες εναντίον τους, σε όλες τις εποχές και τους αιώνες.

Προς το παρόν η Άγκυρα προσπαθεί με « νύχια και με δόντια», ελεω ΝΑΤΟ, να τηρήσει μια φιλική σχέση με την Ρωσία, και λόγω του αγωγού φυσικού αερίου. Η Ρωσία όμως, όχι απλώς «κατεβαίνει» στην Κύπρο, αλλά θα ελλιμενίζει στην Λεμεσό, πχ. το καταδρομικό MOSKVA, ή το αεροπλανοφόρο «Ναύαρχος Κουζνέτσοφ». Άρα στην πράξη, οι Τούρκοι δεν θα δύναται να πράξουν τους γνωστούς «λεονταρισμούς» τους, λόγω της έντονης ρωσικής παρουσίας στο νησί.

Είναι γνωστό ότι οι Βρετανοί και οι Τούρκοι , συνεργάζονταν , από την εποχή της εισβολής το 1974, έχοντας διαμορφώσει μια « δική τους» ιδιόμορφη «κατάσταση» στο νησί. Τώρα είναι ότι θα ζοριστούν όλοι, διότι υπάρχουν νέα «ανατέλλοντα» συμφέροντα στην ανατολική Μεσόγειο Θάλασσα, ειδικά με την παρουσία του ρωσο-κινεζικού στόλου την άνοιξη.

Η πατρίδα μας πρέπει και οφείλει να εκμεταλλευτεί την συγκυρία , προς όφελος του ελληνικού και στην Ελλάδα , αλλά και στην Κύπρο.

Πηγή: http://www.zoomblog.org/2015/02/blog-post_276.html#ixzz3RnwTjDAj

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Νιώθετε ότι θα λιποθυμήσετε; Δείτε τι πρέπει να κάνετε