Μαμάδες προσοχή! Μη δημοσιεύσετε καμία φωτογραφία του παιδιού σας στο facebook. Διαβάστε για ποιο λόγο






Το Facebook και γενικά τα social media έχουν μπει για τα καλά στη ζωή μας.

Άνθρωποι όλων των ηλικιών, ανεξαρτήτου μόρφωσης μπαίνουν επί καθημερινής βάσεως στο δημοφιλές μέσο για να επικοινωνήσουν με τους διαδικτυακούς τους φίλους, ή για να ανεβάσουν τραγούδια, ή ακόμη και για να ποστάρουν οικογενειακές τους φωτογραφίες. Το τελευταίο όμως είναι εξαιρετικά επικίνδυνο και μπορεί άθελά σας να θέσετε σε κίνδυνο τη ζωή του παιδιού σας.

Ο Διευθυντής του τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μάνος Σφακιανάκης, σε πρόσφατη ομιλία του με θέμα την προστασία των παιδιών στο διαδίκτυο, τόνισε χαρακτηριστικά: «Καμία φωτογραφία των παιδιών στο διαδίκτυο»! Όπως ανέφερε στη χώρα μας υπάρχουν πολλά περιστατικά παιδιών που ήρθαν σε πολύ δύσκολη θέση όταν οι φωτογραφίες που ανήρτησαν οι γονείς τους στα social media υπέστησαν photoshop και στην συνέχεια έπεσαν θύματα bulluing από τους φίλους και συμμαθητές τους. Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι οι παιδεραστές κυκλοφορούν ανάμεσά μας, και μπορεί να έχουν ένα ψεύτικο προφίλ στο facebook και να παρακολουθούν την κάθε σας κίνηση.

Τι πρέπει να κάνετε εσείς; Να κατεβάσετε ό,τι φωτογραφία έχετε ανεβάσει στον προσωπικό σας λογαριασμό και σε περίπτωση που σας έχουν κάνει tag άλλοι, πείτε τους να σας σβήσουν. Αυτό που προέχει πάνω από όλα είναι η ασφάλεια του παιδιού σας και μόνο.


Πηγή: http://www.zoomblog.org/2014/11/facebook_30.html#ixzz3KXmLWE53

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Νιώθετε ότι θα λιποθυμήσετε; Δείτε τι πρέπει να κάνετε