Σοκαριστική εικόνα: Το πόδι 13χρονης σάπισε έπειτα από δάγκωμα φιδιούΈνα νεαρό κορίτσι από τη Βενεζουέλα υπέστη ανεπανόρθωτες βλάβες στο
αριστερό του πόδι έπειτα από δάγκωμα φιδιού.


Το όνομα του 13χρονου κοριτσιού παραμένει άγνωστο, όμως η σοκαριστική φωτογραφία κάνει το γύρο του κόσμου από τη στιγμή που δημοσιεύθηκε στο Instagram.

Το δάγκωμα του φιδιού προκάλεσε εκτεταμένη νέκρωση –τον πρόωρο θάνατο των κυττάρων– και το πόδι της 13χρονης άρχισε σταδιακά να συρρικνώνεται και να μαυρίζει.

Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα της Daily Mail, το κορίτσι δεν μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο, αλλά της παρασχέθηκαν εναλλακτικές «θεραπείες» από την τοπική κοινότητα από την οποία προέρχεται.

Πέρασε ένας ολόκληρος μήνας έως ότου μεταφερθεί στο Καράκας και να της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.Βρετανοί γιατροί που είδαν τη φωτογραφία δήλωσαν στη Daily Mail πως το πόδι του κοριτσιού θα πρέπει οπωσδήποτε να ακρωτηριαστεί, όμως και πάλι οι πιθανότητες να ζήσει είναι πολύ λίγες, λόγω της έκτασης της βλάβης.

Η εικόνα παραπέμπει στα πρώτα σημάδια ραβδομυόλυσης, όταν δηλαδή οι ιστοί σε ολόκληρο το σώμα αρχίζουν να εκφυλίζονται. Η ραβδομυόλυση μπορεί με τη σειρά της να προκαλέσει βλάβες στα νεφρά και –σε συνδυασμό με τη χαμηλή αρτηριακή πίεση– να οδηγήσει στη νεφρική ανεπάρκεια και το θάνατο, εάν δεν αντιμετωπιστεί.
Πηγή: http://www.zoomblog.org/2014/10/13_29.html#ixzz3HY9NAVq7

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο