Ο Σαμαράς ετοιμάζεται ΤΩΡΑ για το μεγάλο του κόλπο (που είναι κλεμμένο από τον Μητσοτάκη!)




  Το δυστύχημα είναι ότι ο Σαμαράς έχει αποδείξει ότι δεν έχει καμία σχέση με Κωστάκηδες και Γιωργάκηδες. Αυτούς τους έχει για πρωινό.




«Υπερβαίνοντας» οποιοδήποτε ηθικό περιορισμό είχαν θεσπίσει οι προηγούμενοι, και παίζοντας στα άκρα, ο Αντώνης Σαμαράς πέρασε (και εξακολουθεί να περνάει) ασύλληπτα σκληρά μέτρα, εγκαινιάζοντας μια «νέα εποχή» στα κοινοβουλευτικά πράγματα της χώρας.

«Οι ακραίες καταστάσεις απαιτούν ακραίους χειρισμούς» σκέφθηκε ο Μεσσήνιος και επένδυσε σ' αυτό. Μετά από 10 χρόνια στην αφάνεια, που περίμενε υπομονετικά η λήθη του λαού να ολοκληρώσει το έργο της, επέστρεψε και κατάφερε να γίνει αρχηγός και ηγέτης αυτών, που επί Μητσοτάκη τον έλεγαν «προδότη». Και όμως, τα κατάφερε.

Και μετά, πήρε την εκδίκησή του. Νίκησε τη Ντόρα. Κέρδισε το κόμμα. Και μετά κέρδισε τις εκλογές. Έκανε ό,τι χρειάστηκε. Φώναξε κατά του μνημονίου (το οποίο μετά υπηρέτησε). Έκανε σημαία του την εξεταστική για το πώς μπήκαμε στο ΔΝΤ (την οποία μετά ξέχασε). Κατήγγειλε την υψηλή φορολογία (την οποία μετά αύξησε κι άλλο). Και βγήκε Πρωθυπουργός. Και έκανε τη μεγαλύτερη κωλοτούμπα της ιστορίας. Ακριβώς σαν την Κομανέτσι!

Και μετά ξεκίνησε το show. Πέρασε τα πιο σκληρά μέτρα με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Πέρασε τα ακόμη σκληρότερα με διαδικασίες κατ' επείγουσες. Χωρίς μελέτη, χωρίς συζήτηση, χωρίς έλεγχο, χωρίς καν επιμέλεια των κειμένων των νομοσχεδίων τις περισσότερες φορές. (Μόνο με την τυπική μετάφραση περνάνε τα νομοσχέδια, που φυσικά γράφονται στο εξωτερικό!) Όμως, αυτό δεν τον πειράζει καθόλου τον «έμπειρο» πολιτικό, που έχει θέσει άλλες προτεραιότητες στην πολιτική του πορεία. Όπως, το να υπηρετεί πιστά τους Γερμανούς, ας πούμε!

Ο ίδιος δεν πάτησε ποτέ το πόδι του στη Βουλή. Όχι γιατί είχε δουλειά αλλά γιατί ήθελε να περάσει το ξεκάθαρο μήνυμα: «ΤΩΡΑ ΚΥΒΕΡΝΑΩ ΕΓΩ»! (άντε, μαζί με τη Μέρκελ. Πάντως σίγουρα ΟΧΙ με την ελληνική Βουλή).

Χειρίστηκε απόλυτα τους μιντιάρχες και αυτό έγινε το μεγάλο του όπλο. Τους ζήτησε «ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΤΟ ΦΟΥΛ» και τους προσέφερε ό,τι ήθελαν. Digea, τροπολογίες, προσωπικές εξυπηρετήσεις. Ό,τι ήθελε ο καθένας. Και έτσι εξασφάλισε τα μίντια. Έδινε (και δίνει) εντολές να «κόβονται» από τον αέρα καναλιών και ραδιοφώνων όσοι αποκαλύπτουν τη γαλάζια προπαγάνδα. Έπεισε άπαντες τηλεδημοσιογράφους να βλέπουν πρωτογενές πλεόνασμα στα επίσημα στοιχεία της EUROSTAT, που έδειχναν πρωτογενές έλλειμμα 15 δισ. ευρώ! Και αυτά δεν είναι τίποτα. ΠΟΤΕ ΑΛΛΟΤΕ τα μεγάλα μίντια στο σύνολό τους δεν ένωσαν τόσο απροκάλυπτα τις δυνάμεις τους, προκειμένου να στηρίξουν το σύστημά τους! Ίσως ούτε την περίοδο της πρώτης κατοχής από τους Γερμανούς! Ποτέ άλλοτε δεν είδαμε τα κεντρικά δελτία ειδήσεων να βρίζουν εν χορώ την αξιωματική αντιπολίτευση της χώρας. Μέχρι και μία μέρα πριν τις εκλογές (η απίστευτη περίπτωση ANT1) να σπεκουλάρουν και να προπαγανδίζουν υπέρ του Σαμαρά και κατά του Τσίπρα!

Και πέρασε και ασυλίες. Ένα σκασμό ασυλίες πέρασε σε ανθρώπους που αξιοποιεί το σύστημα για την εφαρμογή του μνημονίου. (Γιατί άραγε; Γιατί να περνάς ασυλίες, όταν λειτουργείς με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον;)

Και αφού προετοίμασε το πεδίο («μίντια» και «σύστημα» περιμένουν σχεδόν εγκλωβισμένοι το σύνθημά του), τώρα ετοιμάζεται για το μεγάλο του κόλπο.

Διαρρέει προς όλες τις κατευθύνσεις ότι έχει τους 180 βουλευτές και άρα δεν τίθεται θέμα πρόωρων εκλογών με αφορμή τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ωστόσο, έχει αποφασίσει να πάει σε εκλογές το φθινόπωρο. Αν δεν είναι Οκτώβριος (12 και 19 του μηνός οι πιθανότερες ημερομηνίες), θα είναι Νοέμβριος. Πάντως θα είναι το επόμενο άμεσα προσεχές διάστημα.

Όμως, μέχρι τότε, θα το παίζει «ακέραιος» και «σταθερός».

Διότι ο Σαμαράς έχει μεγαλώσει πολιτικά με ένα αξίωμα που λέει ότι «όταν θέλεις να πας σε πρόωρες εκλογές, δεν το ανακοινώνεις». Έτσι, πασχίζοντας να υποστηρίξει το χαρακτηρισμό του «παίκτη της πολιτικής», θέλει να διοργανώσει τις πιο «ξαφνικές» πρόωρες εκλογές της Ιστορίας! (Έτσι νομίζει εκείνος μέσα στο μικρόκοσμό του!) Για να βγει να βροντοφωνάζει ότι «ο Τσίπρας τον ρίχνει ΤΩΡΑ που θα ξαναέσωζε τη χώρα»! Τώρα, που ήταν έτοιμος «να περάσει φοροελαφρύνσεις και να κάνει το χρέος μας βιώσιμο»! Τώρα, που «η Ελλάδα αλλάζει σελίδα και βγαίνει από την κρίση»! Αυτό το νόημα έχει και η επιμονή του, η συνάντηση του Σεπτεμβρίου με την τρόικα να γίνει στο Παρίσι. Για να μας το πουλήσει ως την «αρχή του τέλους». Και δεν είναι μόνο αυτό...

Γέμισαν οι εφημερίδες με πληροφορίες και διαρροές περί δήθεν σκληρής διαπραγμάτευσης με τους δανειστές για τις φοροελαφρύνσεις. Υπόσχεται μειώσεις στα πάντα. Και αυτά δημοσιεύονται καθημερινά! Και στις κυριακάτικες γίνονται πρωτοσέλιδα! Σε λίγο, τόσο που μας το έχουν πιπιλίσει, θα νομίζουμε ότι οι φοροελαφρύνσεις νομοθετήθηκαν ήδη! Η πραγματικότητα, βέβαια, είναι ότι απλά ο Αντώνης περιμένει να παρακαλέσει τους τροϊκανούς. Και, φυσικά, ξέρει ότι οι τροϊκανοί θα του αρνηθούν. Όμως, τον Αντώνη δεν τον νοιάζουν οι φοροελαφρύνσεις. Τον ενδιαφέρει μόνο ο προεκλογικός ψευδεπίγραφος εκβιασμός. Για να μπορεί να λέει στην προεκλογική περίοδο του φθινοπώρου: «Έχω ήδη ξεκινήσει συζητήσεις για να μειώσω τους φόρους. Με τον Τσίπρα δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση».

Τα ίδια και με το χρέος. Τόσο που μας το λένε συνέχεια, οι μισοί Έλληνες θα πάνε να ψηφίσουν το φθινόπωρο νομίζοντας ότι ο Σαμαράς πρόλαβε και έδωσε οριστική λύση στο θέμα του χρέους! Η αλήθεια, βέβαια, είναι ότι όντως ο Σαμαράς έχει ήδη συλλάβει στο μυαλό του την οριστική λύση για το ελληνικό χρέος. Να ξεπουλήσουμε τα πάντα στη χώρα για να κρατήσουμε τους δείκτες όσο το δυνατόν χαμηλότερα. Και μετά, που δεν θα έχουμε να πουλήσουμε τίποτα άλλο; Δεν έχει σκεφτεί μέχρι εκεί! Μόνο για τα επόμενα 5-6 χρόνια ενδιαφέρεται, που φιλοδοξεί να συνεχίσει να έχει ρόλο στα πολιτικά πράγματα.

Και την ίδια ώρα, βγαίνουν όλες οι συστημικές εφημερίδες και μας κάνουν αναλύσεις ότι δήθεν ο Σαμαράς τους έχει τους 180 και άρα δεν φοβάται τίποτα και κανέναν. Η αλήθεια, βεβαια, είναι ότι τους 180 δεν τους έχει ούτε στα όνειρά του και αυτό το ξέρει καλά. Και όσο το διαπιστώνει (διαβάζοντας στα πρωτοσέλιδα από Το ΧΩΝΙ τις δηλώσεις των ανεξάρτητων βουλευτών που λένε πως δεν πρόκειται να στηρίξουν τη συγκυβέρνηση, ακόμη και αν ο Σαμαράς προτείνει τους ίδιους για Προέδρους Δημοκρατίας!) τόσο διαρρέει προς τα έξω ότι «όλα καλά».

Συμπέρασμα: Όσο διαβάζετε διαρροές και ρεπορτάζ στις συστημικές εφημερίδες, που μιλούν για «κυβερνητική σταθερότητα» και για «καλύτερες μέρες που έρχονται», τόσο να ετοιμάζεστε για πρόωρες εκλογές το φθινόπωρο.

Συμπέρασμα 2: Το «μεγάλο κόλπο Σαμαρά» είναι κλεμμένο από τον Μητσοτάκη! Όπως έχουμε ξαναγράψει Στο ΧΩΝΙ, όλα αυτά που προετοιμάζει ο Σαμαράς δεν είναι τίποτα άλλο από την επανάληψη της ιστορίας του 1992 με την ΠΟΛΑΝ. Τότε, ο Μητσοτάκης πολέμησε τον Σαμαρά με το επιχείρημα «μα, γιατί με ρίχνει τώρα που θα φαίνονταν τα αποτελέσματα της πολιτικής μου;» Και έβγαινε και έλεγε τότε ο «επίτιμός» τους ότι το επόμενο εξάμηνο της πρωθυπουργίας του θα μείωνε τους φόρους, θα έβλεπε ο πολίτης απτά αποτελέσματα στην καθημερινότητά του, θα μειωνόταν η ανεργία κτλ. Σας θυμίζουν τίποτα όλα αυτά;
http://www.toxwni.gr/xoni-apopsi/manos-kaklamanos/item/23393-o-samaras-etoimazetai-tora-gia-to-megalo-tou-kolpo-pou-einai-klemmeno-apo-ton-mitsotaki

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Νιώθετε ότι θα λιποθυμήσετε; Δείτε τι πρέπει να κάνετε