Οκτώ «τεμπέλικοι» τρόποι για κοιλιά-σανίδα



Πρόβλημα για αρκετούς αποτελεί το πάχος που συσσωρεύεται στην περιοχή της κοιλιάς, ιδίως τώρα μετά τις γιορτές... με τα πλουσιοπάροχα τραπέζια. Και επειδή οι περισσότεροι δεν έχουμε την υπομονή, τη διάθεση ή το χρόνο για γυμναστήριο, ανακαλύψαμε 8 «τεμπέλικους» τρόπους για να είναι (ή να φαίνεται), η κοιλιά-σανίδα.
1. Σταθείτε σε …όρθια στάση

Η όρθια στάση του σώματος κάνει το κορμί να φαίνεται ακόμη και 2,5 κιλά πιο αδύνατο, σύμφωνα με τους ειδικούς. Βέβαια αν θέλετε να φαίνεστε ακόμη πιο αδύνατοι ένας ιδανικός τρόπος είναι το γνωστό πλέον pilates, που βοηθάει σημαντικά στην καλύτερη στάση του σώματος.

2. Μόδα …αδυνατίσματος

Το σωστό ρούχο μπορεί να «κρύψει» τα περιττά κιλά και να κάνει τη μέση σας να φαίνεται …δαχτυλίδι. Αυτό βέβαια για να το καταφέρετε θα πρέπει να είστε προσεχτικοί στην επιλογή του υφάσματος, άρα λίκρα και ελαστικά είναι απαγορευτικά. Επίσης φορέστε ένα μπλουζάκι, πουκάμισο ή φόρεμα, για τις κυρίες, το οποίο θα επικεντρώνει την προσοχή οπουδήποτε αλλού εκτός από την κοιλιά. Άλλος ένας έξυπνος τρόπος είναι να καλύψτε τη συγκεκριμένη περιοχή με μία μεγάλη σκουρόχρωμη ζώνη ενώ καλό θα ήταν να διαλέγετε μικρά σχέδια και κάθετες ρίγες σε ότι φοράτε.

3. Κοιμηθείτε μία ώρα νωρίτερα

Για αρχή θα γλιτώσετε τα βραδινά τσιμπολογήματα, που μετανιώνετε το αμέσως επόμενο πρωί. Η σωστή διατροφή, τις σωστές ώρες βοηθούν σημαντικά στο να διατηρήσετε μία επίπεδη, ή σχεδόν επίπεδη κοιλιά. Μία καναδική έρευνα έδειξε ότι ενήλικες οι οποίοι κοιμόνταν κάθε βράδυ 5 με 6 ώρες είχαν 35% περισσότερες πιθανότητες να πάρουν 5 επιπλέον κιλά και ήταν περίπου 60% πιο παχύσαρκοι στην περιοχή της κοιλιάς από αυτούς που κοιμόνταν 7 με 8 ώρες.

4. Νερό αντί για αναψυκτικό

Όσο δροσιστικό και ευχάριστο στη γεύση είναι ένα αναψυκτικό, έστω και αυτά με ελάχιστες θερμίδες, αφήνουν τα «κατάλοιπά» τους στην περιοχή της κοιλιάς. Αντίθετα το «παραδοσιακό» νερό, εμφιαλωμένο ή όχι, ενυδατώνει και σας γλυτώνει από τα περιττά παχάκια. Φροντίστε να πίνετε τουλάχιστον οκτώ ποτήρια νερό τη μέρα, για να διατηρείτε τον οργανισμό σας και την κοιλιά σας σε φόρμα.

5. Τέρμα οι υδατάνθρακες

Εάν αντικαταστήσετε τα γεύματα που περιέχουν υδατάνθρακες με δημητριακά ολικής άλεσης και τροφές πλούσιες σε πρωτεΐνες, θα δείτε σύντομα την κοιλιά σας να συρρικνώνεται. Έρευνα του πανεπιστημίου της Πενσυλβάνια έδειξε ότι όσοι από τους συμμετέχοντες το τήρησαν, κατάφεραν να μειώσουν το πάχος της κοιλιάς δύο φορές περισσότερο από αυτούς που δεν το έκαναν.

6. Ξηροί καρποί για αδύνατη κοιλιά

Η αργιρίνη, ένα αμινοξύ που βρίσκεται σε αφθονία στο καρπούζι, μπορεί να ενισχύσει την απώλεια βάρους. Σύμφωνα με έρευνα, η προσθήκη της αργιρίνης στη διατροφή ενισχύει την οξείδωση του λίπους και της γλυκόζης ενώ παράλληλα αυξάνει τη μυϊκή μάζα, η οποία συντελεί στο κάψιμο θερμίδων. Επειδή όμως δεν είναι η εποχή του, το συγκεκριμένο αμινοξύ μπορείτε να το βρείτε στα θαλασσινά, τους ξηρούς καρπούς και τα σπόρια.

7. Βάλτε ξίδι στη διατροφή σας

Πρόσφατη έρευνα που διεξήχθη από την ιαπωνική Ένωση Επιστήμης και Διατροφής, έδειξε ότι οποιοδήποτε ξίδι, συμβάλλει στην καταπολέμηση του πάχους. Στην μελέτη που συμμετείχαν 175 υπέρβαροι Ιάπωνες άνδρες και γυναίκες, αποδείχτηκε ότι όσοι κατανάλωναν ένα ποτό που περιέχει είτε 1 ή 2 κουταλιές της σούπας μηλόξυδο ημερησίως για 12 εβδομάδες είχαν σημαντικά χαμηλότερο σωματικό βάρος και η περίμετρος της μέσης τους μειώθηκε αισθητά από εκείνους που δεν κατανάλωναν καθόλου. Το οξικό οξύ που περιέχεται στο ξύδι, μπορεί να «μεταλλάξει» τα γονίδια που αποκλείουν τις πρωτεΐνες και διασπούν το λίπος.

8. Τρώτε αργά

Όποιος βιάζεται σκοντάφτει και …παχαίνει. Είναι γεγονός ότι υπό καθεστώς πίεσης έχουμε την τάση όλοι να «καταβροχθίζουμε» ακόμη και τα πιο υγιεινά γεύματα. Εάν αντίθετα καταναλώνετε το γεύμα σας σε πιο αργούς ρυθμούς, απολαμβάνοντας κάθε μπουκιά, θα μειώνατε τα επίπεδα κορτιζόνης μαζί με την ποσότητα του φαγητού, κάτι που οδηγεί στην καλύτερη κατανομή του λίπους και όχι στην τελική συσσώρευσή του γύρω από την κοιλιά.

clickatlife.gr - See more at: http://www.gkourou.com/2013/11/blog-post_6230.html#sthash.06DE3vhc.dpuf

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Νιώθετε ότι θα λιποθυμήσετε; Δείτε τι πρέπει να κάνετε