Tα κοιτάσματα υδρογονανθράκων της Ισλανδίας, οι Έλληνες εφοπλιστές και το ΔΝΤ




Είμαι σίγουρος ότι τόσα χρόνια κάποιος θα σας έχει πεί απο τη φρουτοτηλεόραση που βλέπετε, ότι με το λειώσιμο των πάγων στην Αρκτική αυξάνεται η πιθανότητα της εξόρυξης κοιτασμάτων υδρογονανθράκων που είναι στο βυθό της.


Υπολογίζεται ότι 14% όλου του ανεξερεύνητου πετρελαίου, 33% όλου του φυσικού αερίου και 21% όλου του “παγωμένου” φυσικού αερίου (υδρίτες) είναι κάτω απο το βυθό της Αρκτικής!

Στον χάρτη αριστερά, φαίνεται πάνω σε ένα ανάγλυφο χάρτη της Google στη περιοχή της Ισλανδίας μια διαφάνεια ενός άλλου χάρτη γνωστού απο το 2007, για τον οποίο σας έχω μιλήσει προηγουμένως εδώ στον οποίο φαίνονται μετρήσεις ΜΑD (Magnetic Anomaly Detection) που έχουν γίνει στην περιοχή. Οι περιοχές που έχουν κόκκινο χρώμα είναι περιοχές που είναι υποψήφιες να έχουν κοιτάσματα υδρογονανθράκων. Αυτές με το κίτρινο χρώμα δείχνουν την ύπαρξη κοιτασμάτων σε μεγαλύτερο βάθος,

Κατά σύμπτωση και η Ισλανδία παρά λίγο να δεθεί στο άρμα του ΔΝΤ και της Τρόικα (βλέπετε εδώ). Φαίνεται όμως ότι η χώρα αυτή έχει πατριώτες σε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό από ότι έχει η Ελλάδα, μια χώρα γνωστή και ως “Εφοπλιστάν”.

To Εφοπλιστάν είναι ο γήινος παράδεισος των εφοπλιστών, οι οποίοι αντί να πληρώνουν 15 δις ευρώ φόρους το χρόνο χάρις στις πλάτες των απάτριδων και “διεθνιστών” πολιτικών ανδρείκελων δεν πληρώνουν δεκάρα ενώ τα οικονομάνε και απο το λαθρεμπόριο του ναυτιλικού πετρελαίου, που κατά την εκτίμησή μου τους αποδίδει μερικά δις επιπλέον ευρώ ακόμη (βλέπετε εδώ). Κατά τα άλλα, εσείς αρκεστείτε στα “δωράκια” μερικών χιλιάδων ευρώ (δωρεά,που θα εκπέσει απο τους φοόρους) που κάποιοι κουβαρντάδες απο αυτούς δίνουν για να πετάξουν τα αεροπλάνα στη παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου αντί των φόρων δίς που θα έπρεπε όλοι τους να πληρώνουν και αντί των πλοίων που θα έπρεπε να κατασκευάζουν σε Ελληνικά ναυπηγεία αντί να τα φτειάχνουν στην Κίνα.

Όσο κάποιοι εξαιρούνται των φόρων κάποιοι άλλοι στην Ελλάδα θα πληρώνουν και αυτοί δεν θα είναι οι εφοπλιστές αλλά τα κορόιδα της διπλανής πόρτας.

Στο παραπάνω χάρτη, στον οποίο ξεχωρίζει η ΑΟΖ της Ισλανδίας (τα όρια της είναι με ανοιχτή κίτρινη γραμμή), βλέπετε κατά μήκος των περιοχών που δείχνουν τα φαρδειά βέλη τις πιθανές θέσεις ύπαρξης κοιτασμάτων υδρογονανθράκων. Παρατηρείστε τη πιθανότητα να υπάρχουν κοιτάσματα υδριτών στις περιοχές Α, Β και C.




Geologic map of the North Atlantic showing main physiographic features of the region, selected Deep Sea Drilling Project (DSDP) and Ocean Drilling Program (ODP) drill sites, distribution of seaward dipping reflector sequences, outcroppings of Tertiary flood basalts, and locations of main seafloor spreading anomalies. GFZ = Greenland Fracture Zone, SFZ = Senja Fracture Zone, JMR = Jan Mayen Ridge, IGR = Iceland-Greenland Ridge, FIGR = Faeroe-Iceland-Greenland Rise.
Σημειώστε, ότι η κυβέρνηση της Ισλανδίας έχει παραχωρήσει απο το 2012 άδειες έρευνας στις εταιρείες Faroe Petroleum και Valiant Petroleum τη περιοχή των νησιών Jan Mayen που ελέγχονται απο τη Νορβηγία. Η κυβέρνησης της Ισλανδίας παράλληλα έχει κόψει και άλλες περιοχές μέσα στην ΑΟΖ της σε οικόπεδα για να παραχωρήσει άδειες έρευνας.


Υπενθυμίζω, ότι ο συνήθης χρόνος εξόρυξης ενός κοιτάσματος είναι γύρω στα 3-5 έτη. Εξαίρεση αποτελεί η Ελλάδα, στην οποία ακούγεται ότι οι εξορύξεις θα πάρουν 10-15 έτη, αφενός για να προλάβει η χώρα να δανεισθεί καλά, πρίν παραχωρήσει το εισόδημα απο τα κοιτάσματα έναντι πινακίου φακής σους δανειστές και αφετέρου γιατί κάποιοι εφοπλιστές έχουν κλεισμένα συμβόλαια με Αραβικές χώρες, που πρέπει να εκτελεστούν πρίν ξεκινήσουν οι εξορύξεις σε άλλα νέα κοιτάσματα στη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Εσείς κοιτάτε εν τω μεταξύ τα αεροπλάνα στις παρελάσεις. Είναι κάτι που το χρειάζεστε.

Σημειώστε, ότι την Ισλανδία κατά σύμπτωση θέλει να στηρίξει με δάνεια 20 δις ευρώ η Ρωσία αλλά και θέλει να τη κάνει σημείο εισόδου των προιόντων της στην ΕΕ η Κίνα. Αμφότερες φυσικά έχουν ενδιαφέρον να αποκτήσουν δικαιώματα στην εξόρυξη υδρογονανθράκων στα Ισλανδικά οικόπεδα έρευνας.

Χρήσιμο είναι επίσης να γνωρίζετε, ότι στην Ισλανδία υπάρχουν πέντε μεγάλα γεωθερμικά εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, που καλύπτουν το 26% των αναγκών της χώρας. Οι γεωθερμικές πηγές επίσης καλύπτουν τις ανάγκες του 87% των κτιρίων της χώρας σε θέρμανση και ζεστό νερό! Στη φωτογραφία αριστερά μια γεωθερμική γεώτρηση έξω απο τον γεωθερμικό ηλεκτρικό σταθμό του Reykjavik.

Σε αντίθεση με αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα, κοιτάσματα και γεωθερμικά εργοστάσια της Ισλανδίας δεν παραδόθηκαν στους δανειστές για την ταχεία “εξυγείανση” της οικονομίας της.

Οι πατριώτες πολιτικοί της Ισλανδίας απέφυγαν το ΔΝΤ και τη Τρόικα. Οι “Έλληνες πατριώτες” πολιτικοί όχι…
Καταλάβατε το γιατί; Άν όχι, καλή παρέλαση…

zcode
http://www.triklopodia.gr/2013/10/t_19.html

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο