ΝΕΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΘΕΟΜΗΝΙΑ ΤΗ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !!



Δεν φαίνεται να έχουν τελειωμό
τα αλλεπάλληλα περάσματα ισχυρών κακοκαιριών πάνω
από την Ελλάδα !!

Αυτή τη φορά, μεγάλο κύμα κακοκαιρίας, θα σαρώσει σχεδόν όλη την χώρα μας και πάλι με ακραία καιρικά φαινόμενα, ισχυρές καταιγίδες, θυελλώδεις ανέμους, κεραυνούς, ισχυρές βροχοπτώσεις αλλά και πυκνά χιόνια στα ορεινά τμήματα.

Η κακοκαιρία αυτή, αναμένεται να σαρώσει μέσα στην Παρασκευή, το Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θράκη, τη Θεσσαλία, τη Στερεά Ελλάδα, τη Πελοπόννησο αλλά και τα νησιά του ανατολικού, βορειοανατολικού Αιγαίου.

Τα πιο έντονα φαινόμενα θα παρατηρηθούν και πάλι στο βόρειο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στη δυτική και κεντρική Μακεδονία αλλά και σε τμήματα της δυτικής Στερεάς Ελλάδας, της δυτικής Θεσσαλίας και της βόρειας Πελοποννήσου.

Τέλος, πάνω από μισό μέτρο χιόνι θα δεχτούν και πάλι όλα τα ορεινά τμήματα της κεντρικής και βόρειας, βορειοδυτικής κυρίως Ελλάδας, σε υψόμετρο άνω των 1100-1200 περίπου μέτρων, ενώ ίσως τα υψόμετρο χιονόπτωσης να κατέβουν και κατά 200 περίπου μέτρα χαμηλότερα. Να τονίσουμε ότι θα ενισχυθούν αρκετά οι νότιοι άνεμοι σε όλο το Αιγαίο και το Ιόνιο και θα πνέουν θυελλώδεις αγγίζοντας και τα 8-9 μποφόρ !!

Ο Χειμώνας δηλώνει ''ΠΑΡΟΝ'' και δυστυχώς τα ακραία καιρικά φαινόμενα θα έρθουν και μετά την Παρασκευή στη χώρα μας και κυρίως μετά το ερχόμενο Σαββατοκύριακο δηλαδή από την επόμενη εβδομάδα, αυτή τη φορά με ψύχος και πολλά χιόνια ως και σε μηδενικά υψόμετρα.

Το που θα πέσουν αυτά τα χιόνια ακόμα δεν έχει φανεί. Κατά 70% θα πέσουν στη βόρεια Ελλάδα, κατά 30% φαίνεται προσήνεμος χιονιάς. Όλα θα ξεκαθαρίσουν ως και την Τετάρτη πιστεύουμε, ωστόσο καθημερινά θα σας κρατάμε ενήμερους όλους σας...

Πηγή: http://www.zoomblog.org/2015/02/blog-post_62.html#ixzz3QacsXEQA

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο