Βρήκαν μυστικό νησί-βάση του Χίτλερ στην Αρκτική [εικόνες&βίντεο]







Ενα κρυφό νησί-βάση των ναζί ανακάλυψαν Ρώσοι επιστήμονες. Βρίσκεται στην Αρκτική, στη θάλασσα Μπέρινγκ, ανάμεσα στη Ρωσία και στον Βόρειο Πόλο.


Οι επιστήμονες ανακάλυψαν 500 περίπου αντικείμενα από την εποχή των ναζί που διατηρήθηκαν σε εξαιρετική κατάσταση, λόγω του ψύχους.


Η τοποθεσία του νησιού το έκανε στρατηγικής σημασίας για τους ναζί, κατά την διάρκεια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου για την -ζωτικής σημασίας – πρόγνωση του καιρού.


Ετσι κατ' εντολή του Χίτλερ στήθηκε βάση για ναζιστικά στρατεύματα τα οποία μελετούσαν τις μετεωρολογικές προβλέψεις και τροφοδοτούσαν με στοιχεία τα στρατεύματα των ναζί που προχωρούσαν προς την Μόσχα. Οι σύμμαχοι είχαν καταλάβει τα περισσότερα κατάλληλα μέρη για να παρακολουθούν τον καιρό, έτσι οι Ναζί επέλεξαν το νησί Αλεξάνδρα προκειμένου να εγκαταστήσουν τους μετεωρολογικούς τους σταθμούς. Οι συνθήκες διαβίωσης ήταν εξαιρετικά σκληρές και οι προμήθειες έφταναν στους άνδρες του χιτλερικού στρατού με αλεξίπτωτα.

Τελικώς, το 1944, όλοι οι ναζί που βρίσκονταν στο νησί αρρώστησαν, καθώς έφαγαν ωμό κρέας πολικής αρκούδας. Διέφυγαν με ένα υποβρύχιο και το νησί εκκενώθηκε.


Η στρατηγική σημασία του νησιού αναδείχθηκε και κατά την διάρκεια του «Ψυχρού πολέμου» όταν ΗΠΑ και Ρωσία ανταγωνίζονταν για τον έλεγχο της Αρκτικής και τον ορυκτό της πλούτο.


Το νησί Αλεξάνδρα, ανήκει στην επικράτεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας, η οποία ιδρύει την δική της μόνιμη βάση.

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Νιώθετε ότι θα λιποθυμήσετε; Δείτε τι πρέπει να κάνετε