ΜΟΝΟ 15 ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΒΕΤΙΑ ΓΙΑ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ!






ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ ΑΠΟ ΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΛΒΕΤΙΑΣ


Η ανάγκη επανεκκίνησης κι εντονότερης συνεργασίας των φορολογικών αρχών Ελλάδας και Ελβετίας στο μέλλον αποφασίστηκε στη συνάντηση που είχαν σήμερα, Πέμπτη (26/03/2015) ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς και ο υπουργός Επικρατείας για την καταπολέμηση της διαφθοράς, Παναγιώτης Νικολούδης με αντιπροσωπεία του υπουργείου Οικονομικών της Ελβετίας, με επικεφαλής τον υφυπουργό για διεθνή οικονομικά θέματα, Dr. Jacques de Watteville.


Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι ελβετικές αρχές εξέφρασαν την απορία τους για την απουσία ενδιαφέροντος από την Ελλάδα κατά το προηγούμενο χρονικό διάστημα για εκκρεμείς υποθέσεις Ελλήνων πολιτών κι επιχειρήσεων στην Ελβετία.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρθηκε στη συνάντηση, «μόνο δεκαπέντε αιτήματα συλλογής και διαβίβασης στοιχείων φορολογικού ενδιαφέροντος πραγματοποιήθηκαν από την προηγούμενη κυβέρνηση!».

Οι εκπρόσωποι των δύο χωρών εξέφρασαν την κοινή τους θέληση να μη χαθεί χρόνος και να αξιοποιήσουν τις φορολογικές τους αρχές, προκειμένου να εντοπιστούν περιπτώσεις φοροδιαφυγής και παράνομων οικονομικών συναλλαγών.

Μεταξύ άλλων, συμφωνήθηκε η ανάγκη ενίσχυσης των μηχανισμών διαβίβασης κι ανταλλαγής στοιχείων μεταξύ των αρμοδίων φορολογικών αρχών των δύο χωρών.

«Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε καλό κλίμα και αναμένεται να οριστεί νέα συνάντηση, αμέσως μετά το Πάσχα», τόνισαν πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου.



Πηγή: http://www.zoomblog.org/2015/03/15_27.html#ixzz3Vamdl8cC

Σχόλια

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

Νιώθετε ότι θα λιποθυμήσετε; Δείτε τι πρέπει να κάνετε